1985

1985:

Januar

Duff og Greg Gilmore kørte til L.A. i hans gamle Ford efter de havde sparet penge sammen. Duff havde ikke råd til at leje et værelse, så han måtte bo i sin gamle Ford. Duff var så heldig at få et job den samme dag han ankom i L.A. på et sted der hed Black Angus i Northridge i Hollywood. De begyndte at svare på annoncer og gik til prøveindspilninger sammen. Duff endte med at flytte ind i en lejlighedsbygning på Orange Avenue, hvor naboen var West Arkeen, en skør lille guitarspiller. Sammen arbejdede de på demoen til sangen “It’s So Easy“, og de skrev også en del andre “sommerhits” som de kaldte dem. På dette tidspunkt havde Duff bestemt sig for at være bassist.

En uge efter deres ankomst til L.A. svarer Duff på en af de mange annoncer de så igennem, og møder Slash og Steven fra Roadcrew. Slash fandt på et riff, der senere dukkede op i ‘Paradise City‘. Greg var med i et par af deres sessioner, men besluttede at flytte tilbage til Seattle (han spillede senere i Mother Love Bone, der inkluderede Jeff Arment og Stone Gossard, begge medlemmer af Pearl Jam). Slash valgte at opløse gruppen pga. mangel på en værdig sanger og problemer med Stevens manglende arbejdslyst.

Marts

izzyandaxl1985
Axl & Izzy diskuterer formationen af sideprojektet “Guns N’ Roses”
firstgnr
Første lineup med Guns N’ Roses var Axl, Izzy, Tracii, Rob Gardner & Ole Beich.

gnrflyer

26 – Første lineup med Guns N’ Roses var AxlIzzyTraciiRob Gardner & Ole Beich. De debuterede hos Troubadour i Hollywood.

April

19850411flyer

11 – Første show for Duff i Guns N’ Roses, der erstattede Ole Beich. Showet blev spillet i Radio City, Anaheim, CA.

19850424flyer

24 – Guns N’ Roses spiller på Troubadour med Rob Gardner på trommer. Rob er den der er markeret med et spørgsmålstegn på plakaten.

25 – Guns N’ Roses spiller på Dancing Waters Club i San Pedro, CADuff McKagan overtog Ole’s plads.

27 – Guns N’ Roses spiller på Timbers Club i Glendora, CA.

Maj

10-minute-warning80s

Fastbacks der nu hed 10 Minute Warning, havde sin anden turne, der fandt sted mellem 17 og 22 maj i ’85 på USA’s Vestkyst med D.O.A. (De spillede også med Dicks og The Circle Jerks). Turneen er mest bemærkelsesværdig for et show de spillede i Reno, NV ved Skate Plus hvor de spillede Van Halen‘s “Everybody Wants Some“. Guns N’ Roses havde booket et show den 6. juni ved Troubadour, men Tracii Guns forlod bandet for at gendanne L.A. Guns, hvilket efterlod dem uden en guitarspiller og lidt efter en trommeslager.  AxlDuffIzzySlash og Rob fandt øvelokalet i Silverlake, der tidligere havde tilhørt Nicky Beat, trommeslageren  fra L.A. Guns for en kort tid, men også for The Joneses. Mens de havde lokalet, skrev de sangene: Think About YouOut Ta Get MeDon’t Cry og Welcome To The Jungle. Et par dage før Slash’s show med Black Sheep, mødte Axl op på Slash’s arbejde, og spurgte Slash om han havde lyst til at komme med i band med ham igen. Slash måtte lige give det lidt betænkningstid så AxlIzzy og Steven dukkede op ved showet, for også at prøve at overtale ham yderligere til at skifte band. Det var i Nicky Beats hus, at Izzy introducerede opium for Slash for første gang. Slash blev afhængig af heroin da han var 19 år (1984).

31 – Slash spiller med Black Sheep på Country Club i L.A. Et par dage efter, forlod Slash bandet til fordel for Guns N’ Roses.

Juni

090315_003_photo_by_marc_canter_6_6_85
Guns N’ Roses med det klassiske lineup.

06 – Guns N’ Roses første show med det klassiske line-up bestående af AxlIzzyDuffSlash og Steven på Troubadour, hvor de stod nederst på plakaten med bands som Fineline og Mistreater.  Marc Canter, tog et par billeder af bandet, før de drog videre til Seattle.

SætlisteReckless, Shadow of Your Love, Jumpin’ Jack Flash, Think About You, Move To The City, Don’t Cry, Nice Boys Don’t Play Rock N’ Roll, Back Off Bitch, Anything Goes, Heartbreak Hotel

470_1374454

08/09 – Guns N’ Roses andet show skulle spilles ved Gorilla Gardens i Seattle. Turen, der skulle vise sig at blive meget besværlig, hjalp til at knytte nære bånd imellem dem. Det var oprindeligt planen, at de skulle køre direkte til Seattle i 21 timer i træk, og ankomme til byen om søndagen. Duff havde allerede en aftale med en af hans venner, at de kunne bo hos ham de første dage før showet skulle spilles om onsdagen (d. 12.). Da de ankom til “Grapevine” på Interstate 5 syd for Bakersfield, CA, brød deres Buick LeSabre sammen efter Bakersfield, 105 mil (169 km) fra L.A. Duff besluttede sig for at ringe til vennen Kim Warnick fra Fastbacks og satte hende ind i situationen. De aftalte, at bandet kunne få lov til at låne deres udstyr, hvis Danny Biral & Jo-Jo ikke kunne nå frem med deres bil og bandets instrumenter. De var heldige at blive samlet op af en trucker, men deres chauffør var desværre lidt af en “speed-freak” og var høj på grænsen til det risikable! Omkring 322 km inde i deres køretur, ankom bandet til Sacramento om morgenen. Chaufføren sagde at han havde brug for søvn, så det betød et farvel til ham. Han satte dem af lige foran California State Capitol bygningen, og lovede at han ville vende tilbage og samle dem op igen, hvilket de tvivlede på. Men noget tid efter dukkede han op igen, hvilket var overraskende for bandet. Han havde dog været ude for at skaffe mere speed, for han var bogstaveligt talt helt oppe at køre. Duff overtalte ham om at stoppe i Redding, og han fik nogle timers søvn der. Efter det, kørte han dem videre til de sidste 240 km til Medford, hvor han sagde at det var endestationen. Om aftenen fandt de en telefonboks, og Duff ringede til Danny, der havde dårligt nyt. Bilen var stadig ikke fikset. De måtte tomle den videre, og efter 45 minutter samlede en mexicansk gut dem op i hans Datsun. Han kunne dog kun tage dem til Eugene i Oregon. Efter nogle kilometer, kunne den lille vogn dog ikke klare vægten af bandet, og han var bedrøvet over at måtte bede dem om at stå af. Mens de gik på vejen og tomlede, kom de forbi en mark hvor der var løg. De spiste løg som man spiser æbler, så sultne var de. Heldet var omsider med dem, da to kvinder i bil vendte tilbage og samlede dem op. De fik mad og drikke, og ville køre dem til Portland – næsten 483 km! De nåede frem Mandag morgen, hvor Duff ringede til Donner for at bede om hjælp, og han kom og hentede dem og kørte dem direkte til en fest i Seattle, hvor alle kendte til deres problemfyldte rejse. Donner havde bagt hashkager, som Izzy og Axl kastede sig over, trods Donners advarsel om at de var kraftige! De begge endte dog sammenkrøbet på sofaen, skræmt over virkningen, som det tog dem flere timer at komme sig over. Resten af dagen blev brugt på grillfesten, øl og damer.

12 –  10 Minute Warning åbnede for det endnu ukendte band Guns N’ Roses. De måtte låne åbningsbandets udstyr, så det var ikke videre den bedste lyd de kunne præsentere for de 12 mennesker der var der – medregnet de 5 bandmedlemmer!  De var dog alle venner af Duff og hans gamle bandmedlemmer, så de blev i klubben og drak sammen med dem resten af aftenen. Duff blev dog overrasket over, at deres lovede 200$ ikke ville blive udbetalt af ejeren, og selv efter Duff fortalte ham om deres problemer med at komme dertil, rykkede det ikke det fjerneste på ejerens beslutsomhed.  Alt de kunne få var sølle 50$ for deres optræden. Bandet kom med indirekte trusler, mens ejeren stod klar til at ringe efter politiet, og de forlod kontoret i vrede og Axl havde kun eder og forbandelser at sige om ham. Duff fik pludselig en idé – de skulle brænde stedet ned! Axl og Duff prøvede at tænde ild til skraldespanden, men intet skete, men de var glade for overhovedet at ende hos politiet.

14 – Et par dage efter,  tog de hen for at se et lokalt band spille på Gorilla Gardens. Bandet hed Soundgarden, og da de var færdige med at spille, stormede de på scenen og spurgte om de måtte prøvespille et par sange på deres udstyr – men svaret var et arrogant nej. En af Donner’s venner, kørte dem hjem igen til Los Angeles et par dage senere.

348lr2f
Sidegaden bag Guitar Center, hvor GnR havde sit øvelokale som bandet brugte til at feste og øve sig i.

gnr june 1985

Los Angeles fortsatte de med at øve, samtidig med de prøvede at overleve. På dette tidspunkt lejede Axl og Slash et depotrum der var omkring 4X6 meter på Sunset & Gardner, som de valgte at døbe “Sunset & Gardner Hotel and Villa“. Axl fik rummet bagerst, som kunne låses, Izzy & Steven stjal tømmer fra et byggeri hvor Robert John arbejdede, og de byggede et loft over trommesættet, hvor Slash kunne sove. IzzyDuff og Steven boede andre steder. Sangene NightrainMy Michelle og Rocket Queen blev skrevet her. På en typisk aften, havde Axl eller Slash sex på loftet med piger, mens gæster lå og sov mellem trommesættet og forstærkere, mens de forskellige venner drak og tog stoffer i baggården indtil solopgang. Hver weekend blev det hurtigt et stoppested for Sex, stoffer og Rock N’ Roll. På det tidspunkt levede de for omkring 3,75$ om dagen. Et band lejede sig ind i depotrummet ved siden af. Johnny and the Jaguars, hed gruppen, og havde Dizzy Reed på keyboards. Axl og Dizzy blev hurtigt venner, og flyttede ud af Gardner Street Studios efter Axl og Slash blev sigtet for voldtægt af en pige den 25. juni. Voldtægtssagen gik til retten, og sigtelsen mod Slash blev droppet. Efter Axl blev afhørt, blev sigtelsen imod ham også droppet.

1114-north-clark-street-apartments-west-hollywood-california-90069-650X430-80674443
Vicky Hamilton’s lejlighedsbygning

Vicky Hamilton, der var deres “manager” på dette tidspunkt, havde dem boende hos sig i hendes lejlighed på 1114 N. Clark St. lige overfor the Whisky og Sunset Strip indtil sagen var bragt i orden igen. Izzy boede i hans lejlighed på Orange Avenue, Duff boede med en ungarsk kvinde Katarina (som han giftede sig med senere) på Hollywood Boulevard lige ved siden af Sly StoneWest Arkeen lejede et hus med tre værelser syd for Sunset på N. Fuller Avenue, hvor han og hans motorcykelvenner flyttede ind og de oprettede et studio. Medierne døbte Gardner Street studio “The Hell House“, men det var West Arkeen’s hus, der hed det. Axl og Slash var de eneste der overnattede der, og hvor de havde nogle af deres tidligste interviews.

28 – GnR spiller på Stardust Ballroom, i Los Angeles, hvor de og London, åbner for Unforgiven og The Jones.

SætlisteReckless, Shadow of Your Love, Jumpin’ Jack Flash, Think About You, Move To The City, Don’t Cry, Nice Boys, Back Off Bitch, Mama Kin, Anything Goes, Heartbreak Hotel

Juli

135940336

04 – GnR spiller på Madam Wong’s East i Los Angeles. Bandet kom for sent, og spillede for et næsten tomt sted. Lydmanden lukkede for strømmen midt under deres sidste sang, men de spillede alligevel videre. Det var sidste gang de spillede her.

Sætliste: Reckless, Shadow of Your Love, Jumpin’ Jack Flash, Think About You, Move To The City, Don’t Cry Tonight, Nice Boys, Back Off Bitch, Mama Kin, Anything Goes, Heartbreak Hotel

06 – Et af de første interviews med L.A. Times (læs her), fortæller bandet om deres spæde begyndelse, og hvordan de fire gutter mødtes og deres skæbnesvangre “Hell Tour” på nordvestkysten i Californien et år tidligere i juni 1985. Axl afsluttede interviewet med ord, som han holdt fast ved i mange år fremover:

AxL: “I have something I want to do with Guns & Roses and this is part of me that I want to get out and take as far as I can,” he said. “That can be a long career or it can be a short explosive career–as long as it gets out and it gets out in a big way.”

19850720flyer

20 – GnR spiller med Jetboy og The Jones på Troubadour. En stripper hopper op på scenen under ‘Nice Boys’. ‘Welcome To The Jungle‘ spilles for første gang live. Axl takker Marc CanterJack LueChris AmourouxWendie og Fiona, roadcrewet, og Barbie, før “Don’t Cry Tonight” spilles.

Sætliste: Reckless, Shadow of Your Love, Welcome To The Jungle, Jumpin’ Jack Flash, Think About You, Move To The City, Don’t Cry Tonight, Nice Boys, Back Off Bitch, Mama Kin, Anything Goes, Heartbreak Hotel

135940105

21 – GnR spiller for første gang ved en kollegiefest på Ackerman Hall, UCLA i Los Angeles. Bandet blev spurgt om de ville spille, med kun et par timers varsel. De accepterede, og lønnen var øl og 30 dollars.

Sætliste: Welcome To The Jungle, Move To The City, Jumpin’ Jack Flash, Reckless, Think About You, Nice Boys, Back Off Bitch, Don’t Cry, Mama Kin, Anything Goes, Heartbreak Hotel

28 – GnR spiller The Seance i Los Angeles. En lektion Axl lærte var: spil ikke et show kl. halv tre om natten, med en kvæstet Slash, der ikke kunne spille. Det hjalp heller ikke at der var tekniske (og personlige) problemer hele showet igennem. Axl tilegner tydeligt irriteret ‘Back Off Bitch‘ til den kvæstede Slash.

SætlisteImprovised Blues Line, Reckless, Shadow of Your Love, Welcome To The Jungle, Jumpin’ Jack Flash, Think About You, Move To The City, Don’t Cry, Nice Boys, Back Off Bitch, Mama Kin, Anything Goes, Heartbreak Hotel

August

Duff at the Stardust Ballroom August 30, 1985
Duff, Stardust Ballroom, 30. august, 1985

30 – Et velgørenhed show på Stardust Ballroom, kaldet “A Special Event For Jerry’s Kids” med PoisonRuby SlippersThe Joneses og Mary Poppins. Iblandt gæsterne, var David Lee Roth og Bret Michaels fra PiosonBret Michaels skulle efter sigende have udtrykket skam og ærefrygt over at lytte til GnR’s version af “American Band“, den samme sang, som Poison havde spillet tidligere på aftenen. GnR blev igen afbrudt i den sidste sang, da lydmanden slukkede anlægget. Bandet prøvede på dette tidspunkt at lave deres første egentlige demobånd. En gut ved navn Raz Cue skulle hjælpe dem økonomisk. I slutningen af året lykkedes det dem at lave 14 originale sange. Marc Canter skød de sidste 250$ i projektet så de kunne få det afsluttet.

Sætliste: Reckless, Welcome To The Jungle, Jumpin’ Jack Flash, Think About You, Move To The City, Don’t Cry, We’re An American Band (Grand Funk Railroad), Back Off Bitch, Anything Goes, Heartbreak Hotel

Guns N' Roses first time at the Roxy August 31, 1985
Bandets første besøg på The Roxy.

31 – GnR spiller med St. Valentine og Mary Poppinz på det famøse natklub The Roxy. De måtte sælge 100 billetter så de kunne spille et show! Bandet var tilfreds med resultatet, og vidste at de ikke skulle lave de samme numre som på Madame Wong’s East og The Stardust, fordi det var et fornemt spillested, og de ville sikre sig at kunne spille der i fremtiden.

Sætliste: Reckless, Shadow of Your Love, Welcome To The Jungle, Jumpin’ Jack Flash, Anything Goes, Heartbreak Hotel

Følgende demosange blev optaget på Mystic Records, et lille studio en blok fra Hollywood & Vine (6277 Selma):
Welcome To The JungleAnything GoesDon’t CryBack Off BitchHeartbreak Hotel (ikke inkluderet på båndet).

September

008_gnr_1985
GnR 20. september, 1985

20 – På samme plakat med Ruby Slippers og Sweet Revenge. ‘Nice Boys‘ tilegnes Poison. ‘Rocket Queen‘ spilles for første gang live på Troubador i Los Angeles. For første gang kan bandet mærke, at de er ved at tiltrække et specifikt publikum, der kun kommer for at se dem.

Sætliste: Reckless, Shadow of Your Love, Welcome To The Jungle, Jumpin’ Jack Flash, Think About You, Move To The City, Don’t Cry, Nice Boys, Rocket Queen, Heartbreak Hotel, Mama Kin

2218315.87
Axl & Desi Craft

28 – GnR optræder på L.A. Street Scenes 8. årlige fest. Bandet skulle have spillet kl. 18:30 men kom først på kl. 20:00. Det var dog ikke bandets skyld, men tekniske problemer hele vejen igennem for arrangørerne. Bandets sæt var dog også udfordret med tekniske problemer, men noget af publikum, der mest bestod af punkfans,  blev overvældet af bandets rå sceneoptræden, der dog for Slash også betød, at han var mål for nogle punkeres spytklatter, som han ikke var sen til at returnere og med ordene “You’re wonderful. I didn’t even have to take a shower this morning“. Det er første gang Slash spiller live med sin Les Paul, som han købte ved Guitars R Us. Den var tidligere ejet af Steve Hunter, der spillede med Alice Cooper og andre store navne. Punkbandet Social Distortion skulle spille efter GnR så derfor kunne de ikke undgå de mange utilfredse punkfans til at begynde med…

Sætliste: Reckless, Welcome To The Jungle, Jumpin’ Jack Flash, Shadow of Your Love, Heartbreak Hotel

Oktober

band 1985

I oktober, samledes bandet foran fotografen Jack Lue‘s linse, for at skyde en række bandfotos i farver og sort/hvid. Jack Lue var en af Marc Canters venner. De fandt en ny manager der hed Bridgette, der var manager for Jetboy fra San Francisco. Deres basspiller, Todd Crew, blev de hurtigt gode venner med indtil hans heroinoverdosis i 1987.

Paradise City debuted at the Troubadour October 10,1985
Slash., 10. oktober, 1985. Foto: Marc Canter

10 – GnR er tilbage på Troubadour, hvor de debuterer deres nye sang, som blev forfattet, mens de prøvede at gennemføre deres første turné til Seattle tidligere på året. Sangen hed “Take Me Home to The Paradise City“. Marc Canter nåede dog kun at optage de sidste 4 sange i showet. Duff fortæller publikum at de først denne dag havde skrevet “Paradise City“. Han havde dog skrevet akkorderne til sangen allerede mens han flyttede til L.A. tilbage i januar måned.

Sætliste: Anything Goes, Heartbreak Hotel, Mama Kin,(Take Me Home To) Paradise City

izzy and duff
Izzy & Duff, 18. oktober, 1985

18 –  Guns N’ Roses spillede for en meget lille skare på Country Club i Rededa, CA, sammen med JetboyOrphans & Mirror Mirror. De fik 200$ for at spille. Men så spillede de også et meget langt sæt. Klubben der havde plads til 2500 publikummer, gjorde det ret besværligt for bandet på scenen, fordi den blev overdænget med vand.

SætlisteReckless, Shadow of Your Love, Jumpin’ Jack Flash, Move To The City, Don’t Cry, Nice Boys, Rocket Queen, Back Off Bitch, Anything Goes, Heartbreak Hotel, Mama Kin, Take Me Home To Paradise City

Axl+Rose+performs+with+Guns+n'+Roses+at+Radio+City+in+Anaheim,+California,+October,+1985+

31 – GnR spiller i Radio City i Anaheim. Et avisudklip fra “Nightbeat” fortæller at bandet (åbenbart) har været involveret i en bilulykke, men forsikrer at de er klar til at optræde. Dette show spilles sammen med bandet Doll og Suicide King. Endnu engang må bandet slås med lydmanden der vælger at slukke for dem inden sidste sang, men de får lige lov til at spille deres sidste sang efter et minuts debat, og da tiden kommer for Slash der skal afregne med klubben, nægter de at give penge men tilbyder i stedet for at give dem showet, som de har optaget. Slash vil hellere have pengene.

Sætliste: Reckless, Jumpin’ Jack Flash, Move To The City, Don’t Cry, Rocket Queen, Heartbreak Hotel, Nice Boys

Historien om bilulykken, stammer tilbage fra da de vendte tilbage til L.A. fra Seattle, og dagen efter skulle de køre i Duffs Toyota Celica til studiet i Silverlake. Da de stoppede ved et vejkryds,  blev de ramt af en mand, der kørte lidt over 95 km/t og ramte bilen, der blev totalskadet, men det var kun Slash, der slap nådigst fra ulykken. De andre var godt gennembanket, og Steven brækkede sin ankel. Det var sikkert denne hændelse der startede rygterne om deres død, som rapporteret fra de britiske sladderblade. (Jeg kan dog ikke finde et link på nettet der bekræfter dette fra “hestens mund”).

November

gnrfirstlogo

22 – Bandet spiller deres første udsolgte show på Troubadour, som Felix og Kix åbnede for. Slash havde fundet inspirationen til bandets logo fra et magasin han så, da han arbejdede som avissælger i en stander. Han havde set et Guns & Ammo magasin, og tegnede to pistoler der krydsede hinanden, med roser nedenunder. Vicky Hamilton, der til dels havde været manager for bl.a. Motley CruePoisonStryper og andre ukendte bands på dette tidspunkt, så deres show her, og var imponeret. Hun tilbød sig selv som værende deres manager. Slash havde mødt hende året før, hvor han prøvespillede for Poison. Bandet mødtes så med Vicky, som overtog Bridgettes job. Det lykkedes hende at booke shows for bandet på The Roxy og Stardust Ballroom, og bragte en højere kvalitet med ind i bandets liveoptræden.

Sætliste: Wreckless, Shadow of Your Love, Welcome To The Jungle, Jumpin’ Jack Flash, Think About You, Move To The City, Don’t Cry, Nice Boys, Rocket Queen, Back Off Bitch, Mama Kin, Anything Goes, Paradise City, Whole Lotta Rosie, Heartbreak Hotel

Gnrtroubadour1985_0_jpg

Decemberguns-n-roses-concert-photos20 – Showet på Music Machine i L.A. blev åbnet af Tex & The Horseheads. De spiller “Nightrain” for første gang. De tilegner hele showet og specielt “Don’t Cry” til Debbie, der havde fødselsdag.

Sætliste: Shadow of Your Love, Welcome To The Jungle, Nightrain, Move To The City, Don’t Cry, Nice Boys, Mama Kin, Paradise City

Slash: “I remember; it was Izzy, Axl, Steven and I walking around Hollywood and we started singing Nightrain and came up with the chorus. We put a song together in a couple of days and it became a war cry for the band. Nightrain is immortalized by the actual song, but at the time the song was written, that’s all we could afford to drink. We’d get bottles of Nightrain with the few pennies we had and go carousing Hollywood and the Strip. It became a way of life for the band during that period.”

night train

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *