1987-11-22 The Omni, Atlanta, GA

STEDThe Omni, Atlanta, GA

INFO: Bandet vender tilbage til Atlanta, GA, et par dage efter det første show på The Omni. Ved dette show, stopper Axl showet efter første sang (It’s So Easy) sang og hopper ned blandt publikum for at gribe fat i og slå en sikkerhedsvagt der skubbede Axl’s ven. Politiet tilbageholdt ham backstage og forlangte en undskyldning, da han sad i politivognen, men Axl svarede “Fuck you” til dem, og så arresterede de ham mens resten af bandet spillede videre med bandets roadie Ronnie Schneider der sang. De stoppede showet efter 20 minutter og tre sange.

Doc McGhee: Axl Rose was onstage in Atlanta when he saw one of the security guards, who turned out to bean off-duty cop, pushing their fans around. Axl jumped off the stage and started fighting the guard, so security grabbed him and took him backstage. So Slash sang a few songs, and Guns’ drum technician sang “Honky Tonk Woman”–four times, not terribly
well. I told security, “Look, let Axl finish the show then shoot him for all I care,” but they called the police. I said to Axl, be nice to the cops and they’ll let you go. Then a cop walked in and asked him for his full name, and Axl said, “Fuck you!” That was it–he was arrested and in the cells for the night.

AUDIO/VIDEO:  Ukendt
VARIGHED: –

SANGE:

01. It’s So Easy
02. Communication Breakdown
03. Honky Tonk Women
04. Blues Jam

KOMMENTAR:

Watch You Bleed“, fortæller at showet blev stoppet under “Mr. Brownstone“, der som regel blev spillet nr. 3 i showet. Axl var blevet generet af den samme vagt, før showet da Axl kom til spillestedet. Det var muligvis den første gang en sanger var blevet arresteret på scenen, siden Jim Morrison 20 år tidligere. Mens Axl blev afhørt backstage, spillede Slash en lang guitarsolo, og Steven den længste trommesolo siden John Bonham døde. Senere erklærede Axl sig skyldig og betalte en bøde.

“AXL Rose being dragged off by security before being arrested while opening for MOTLEY Crue on the GIRLS GIRLS GIRLS tour.  Anyone who has read the new AXL ROSE autobiography (WAR) will know about this since it is brought up during the USE YOU ILLUSION tour 2, when they talk about cancelling their ATLANTA show again because he was on probation in GA for what happened at this show in 1987.  The band played one song (Its so easy) and then AXL yells out “Im gonna get you motherfu@@er” and jumps into the audience.  I was in the back of the arena and thought it was a stunt to get AXL to the middle of the arena but LUCKY ME they dragged him out right under where I was sitting.  For the Next 20 or so minutes the band played Rolling Stones covers, slash asked if we wanted to hear some road stories and kept saying AXL will be back in a few minutes, but he never returned and the band quickly left the stage.   VINCE neal was too funny mentioning, I hope you enjoyed GUNS AND ROSES.  I have a picture of AXL being dragged off,  the blurring picture is AXL somewhere in that crowd and then 2 blurry pictures of the band without AXL on stage with them.

Axl: “In Atlanta I dived in and I had police saying I hit them. I never did, but I had to plead guilty because we didn’t have any money at the time. Lie? Yes, I guess I did lie once. I lied and said that I hit four cops. I guess we should reopen the case and take me to trial for perjury. But I didn’t have $56,000 to pay them off under the table.”

Izzy: “We played in Atlanta and Axl jumped off the stage to help out a fan who was getting beaten by these security guys. He never made it back on stage so we improvised a seven minute blues jam.”

Slash: [Efter Sacramento hændelsen] “we canceled a show in Atlanta [14. April, 1993] both to let Duff recover and because Axl had been arrested there during the Appetite tour for kicking in the head of a security guard whom he’d supposedly seen roughing up audience members.”

I Nikki Sixx’s bog, er denne dato for showet helt forkert, da det står under den 20. ved det første show i Atlanta – det er ikke logisk at GnR (eller muligvis) spiller et sted, hvor der opstod så meget ballade, men der kunne selvfølgelig være sket en forveksling et eller andet sted. Men faktum er, at showet mest er kendt for at have fundet sted d. 22. Sixx fortæller i sin bog, at han fik at vide at Axl lige var blevet arresteret kl. 19:45. Kl. 23, da MC’s show er forbi vil Slash gerne ud og drikke sig fuld fordi han var sur på Axl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *