1988-02-12 Celebrity Theatre, Phoenix, CA

STED: Celebrity Theatre, Phoenix, CA

INFO: T.S.O.L. åbner. Axl fortæller publikum, at de vil filme en video for ‘Sweet Child O’ Mine‘ når de rejser tilbage til L.A. Før ‘Used To Love Her,’ siger Axl at Sam Kinison “på en måde” inspirerede sangen. Axl fortæller at Paul Stanley fra Kiss var interesseret i at producere bandet, sagde han at ‘Welcome To The Jungle‘ blev nødt til at blive omskrevet for at blive et “pop” hit. Man behøver ikke at sige, at Paul Stanley arbejdede med GnR. Dette er den første dokumenterede optræden med ‘Only Women Bleed‘ af Slash. Af ukendte årsager forlader Axl i slutningen af ‘Nightrain’ scenen, og bandet afslutter showet uden ham.

AUDIO/VIDEO:
VARIGHED:

SANGE:

01. It’s So Easy
02. Mr. Brownstone
03. Move To The City
04. Out Ta Get Me
05. Sweet Child O’ Mine
06. My Michelle
07. Rocket Queen
08. Used To Love Her
09. Welcome To The Jungle
10. Patience
11. Only Women Bleed [Intro] / Knockin’ On Heaven’s Door
12. You’re Crazy
13. Nightrain
Drum Solo
Blues Jam

KOMMENTAR:

Axl dukkede ikke op til showet den 13. februar i Phoenix, med T.S.O.L., og Erin anede ikke hvor han var henne. T.S.O.L. spillede deres fulde sæt (45min) og derefter en times Led Zeppelin-sange indtil Axl endelig gav lyd fra sig og fortalte han ikke kunne nå det. (der var en historie han fortalte Doug Goldstein, at han stoppede i bandet, men Doug holdt det for sig selv fordi de andre var rasende på Axl). Phoenix showene blev aflyst og bandet røg ned i et hul. Resten af bandet talte om at fyre Axl, Duff drak en liter vodka den aften, Slash gik amok, senere indrømmede han at det var det værste øjeblik han gennemgik. “a fucking little episode in Phoenix where I flipped out on coke, destroyed a hotel room, and was all bloody, running around the hotel naked and shit.”

Axl dukkede op i Phoenix den følgende dag, og fik at vide at de havde mistet deres plads som åbner for David Lee Roth på grund af episoden dagen før. De skiltes og bandet vendte tilbage til L.A., med en bitter og nedbrudt stemning.
I tre intense dage, snakkede ingen sammen, indtil Axl og Slash talte i telefonen sammen, derefter mødtes Slash og Izzy med Axl, og hørte hans grund til udeblivelsen, og Axl var ked af det skete, men fortalte at de bare kunne fyre ham, men hvem skulle så overtage hans plads?  Men de fik styr på det, men ikke uden den underbevidste vrede der hang fast.

Slash “That was no big deal, except when you cancel a gig, it starts this whole big upheaval. Everyone freaks out. The press plays it up. We weren’t really scared the band was falling apart; we were just pissed off at Axl.”

Axl blev på ledelsens råd henvist til en psykiater ved UCLA Medical Center, hvor han blev testet, fortalte om hans barndom og at han tidligere havde fået diagnosen maniodepressiv, der resulterede i voldsomme humørsvingninger. Axl fik det nye medicin kaldet Litihum som han begyndte at tage i marts 1988. Sommetider kunne han ikke lide den måde han følte sig på når han tog medicinen, så han undlod nogle gange, hvilket gjorde folk omkring ham usikre på, hvilken Axl de mødte, eller om han overhovedet dukkede op.

I 1989 forsøgte han at forklare det for Del James i et interview:

“I went to a clinic, thinking it would help my moods. The only thing I did was take one500-question test, filling in these little black dots. All of a sudden I’m diagnosed: manic depressive! ‘Let’s get Axl on medication!’ Except the medication didn’t work. But it helps keep people off my back, ’cos they figure I’m ‘on medication.’ ”

Axl talte også med Rolling Stoneom dette.

“A lot of the things about my mood swings are like . . . I have a temper, and I take things out on myself. Not physically, but I’ll smash my TV, knowing that I have to pay for it, rather than going down the hall and smashing the person I’m pissed off at. “I can be happier than anybody I know. I can get so happy that I’ll cry. And I can get completely opposite, upset-wise.”

Axl sagde han ikke tror medicinen hjælper ham. Han nævnte at han havde set filmen om Frances Farmer, der var blevet tvangsindlagt på grund af sine humørsvingninger.

“I always wonder if, like, somebody’s gonna slide the knife underneath my eye and give me the lobotomy. I think about that a lot.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *