1988-07-22 Show Me Center, Cape Girardeau, MO

STED: Show Me Center, Cape Girardeau, MO

INFO: Sætliste ukendt.

AUDIO/VIDEO: –
VARIGHED: –

SANGE: –

KOMMENTAR:

Kun 4 shows inde i Aerosmithturneen, fandt GnR ud af, at deres album blev nr. 1 på Billboards Hot Hundred chart denne uge.

Tim Collins: “This totally blew our minds, even though we knew it was coming. It was almost epic. Suddenly, our opening act was bigger than we were. This had never happened to us before. We were slightly in awe. Even Steven Tyler, who had seen everything twice over, was impressed.”

GnR selv var imponeret og overrasket. Slash var overrasket fordi han mente de selv ville blive et kult-band. Izzy var noget mere mut over hæderen, fordi han mente at det ikke var sejt at opnå den slags succes. Axl ringede til sin mor og fortalte hende nyheden. Steven gik ud af sit gode skind af glæde og stolthed. Duff var forbløffet, men ikke overrasket fordi “Sweet Child O’ Mine” fyldte radioæteren uanset hvor de var henne.

Duff, til Circus : “That song [‘Sweet Child’] was written—like, three chords—in five minutes. The vocals were sweet and sincere. The guitar lick was meant to be a joke. We thought, ‘What is this song? It’s nothing. It’s filler on the record.’ We never had any idea of making it a single. You should have seen the fucking difference [in crowd reaction] before, and after, that single came out. Before, only the people in front even knew who we were. They came to see us because they were our fans, all two dozen of them. Afterwards, when [we played ‘Sweet Child’] everybody was on their feet with their cigarette lighters switched on. It was amazing, night and day. It happened that quickly. “We’re a rock-and-roll band. We’ve never written a song for commercial purposes. We fucking despise that. But . . . it just happened. It certainly did.”

I Maj og juli blev videon spillet på MTV, og derfra tog albummet virkelig fart og opnåede status som “Albummet der reddede rocken”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *