1988-07-29 Alpine Valley Music Theatre, East Troy, WI

STED: Alpine Valley Music Theatre, East Troy, WI

INFO: Axl skælder ud på Wisconsin’s politi. Han introducerer ‘Used To Love Her‘ :”this is what to do when your sweet child becomes a pain in the ass.”, som kunne lyde som en hentydning til Erin Everly, som han havde et turbulent forhold til på dette tidspunkt. Axl elskede området i East Troy, og overvejede om han skulle købe et sted der, når checkene dumpede ind af brevsprækken.

AUDIO/VIDEO: Ja/Nej (B-)
VARIGHED: 45min.

SANGE:

01. It’s So Easy
02. Mr. Brownstone
03. Out Ta Get Me
04. Paradise City
05. Knockin’ On Heaven’s Door
06. Sweet Child O’ Mine
07. Used To Love Her
08. Welcome To The Jungle

KOMMENTAR:

Denne bootleg lyder som om den er optaget inden under en jakke, men det lyder som om det er stereo, men der er meget båndstøj desværre…

I slutningen af måneden besluttede Tim Collins at give efter for sin kontrol over backstageområdet fordi rockprotokollen nu krævede det. Han brød sig ikke om at indrømme at GnR midlertidigt var blevet større end hans eget band:

“Guns N’ Roses was, temporarily, bigger than my band. They just exploded . It was a really intense period for everyone. So after a while, we let them [Guns] come over and say hello [to Aerosmith]—if they [Guns] weren’t fucked up, or strung out. But they were respectful toward what we were trying to do, so it was all very low-key. They drank and smoked on their side, and when they came over, they left their stuff in their area. “Axl seemed to be sober, but wasn’t claiming to be. He came over the most, and Steven [Tyler] befriended him, in a way. Axl already knew me, so sometimes we would take Axl’s psychic temperature— what we called his ‘weather report’—which could most often be described as ‘agitated depression.’ You couldn’t help feel for him. I probably knew at the time, through the management grapevine, that he had been diagnosed as manic depressive, and was supposed to be on medication—a mood stabilizer. Anyway, Steven would talk to Axl about things that Axl found interesting or helpful. Then, almost invariably, Alan Niven would come over, speak with Axl about some problem, ratchet up the stress, and Axl would throw him out. I felt sorry for [Niven], though; he was working with a singer who had a serious mental illness, but who was also a genius. I could empathize with that.”

Lige efter albummet røg på førstepladsen, modtog Tim Collins et opkald fra publicisten Bryn Bridenthal, han havde hyret til turneen.

“ Rolling Stone is coming. We’ve got the cover!”

Dette var fantastiske nyheder. En Rolling Stone skribent ville tage med på turneen i Detroit, og Aerosmith blev lovet en forside på det legendariske magasin for første gang. Geffen Records var entusiastiske. Det lod til at Aerosmith kunne gøre det umulige og få et comeback.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *