1991-06-17 Nassau Coliseum, Uniondale, NY

STED: Nassau Coliseum, Uniondale, NY
ÅBNINGSBAND: Skid Row

INFOAxl undskylder til de 18,000 tilskuere at han kommer sent ved showet i Nassau Coliseum, og siger: “Yeah, I know it sucks…If you got any real complaints, you could do me a favor though. You could write a little letter on how much that sucked and send it to Geffen Records….. Tell those people to get the fuck out of my ass.” Han fortæller hvordan at Geffen plager bandet om at udgive det nye album (UYI) hurtigst muligt: “The new record will be delayed again. Geffen Records decided they wanted to change the contract and I’m deciding fuck you. And since I don’t have time to do both go back there and argue and bitch with them or be on tour, I guess we’ll just be on tour and have a good time and fuck them. It’s a shame but… So we’ll play a lot of the new shit tonight and it really doesn’t matter does it?“. Han siger også at publikum skal stjæle det sidste nye nummer af Rolling Stone magazine, hvor bandet er på coveret. Under “Patience” siger Axl til publikum, at de skal tæske livet ud af enhver der smider ting på scenen. Han siger også at han ikke vil smide det tilbage igen, han vil bare gå sin vej! Axl spørger publikum hvor mange der har en bootleg af ‘November Rain‘ efter de spillede den. Han fortæller også at jo flere nye sange de spiller, jo flere bootleg albums vil de sælge…

AUDIO/VIDEO: Ja/Ja
VARIGHED: 131min/128min

SANGE:

 1. Perfect Crime
 2. Mr. Brownstone
 3. Bad Obsession
 4. Dust N’ Bones
 5. Double Talkin’ Jive
 6. Civil War
 7. Nightrain
 8. I Was Only Joking [Intro] / Patience
 9. Live And Let Die
 10. 14 Years
 11. November Rain
 12. Welcome To The Jungle
  Drum Solo
  Guitar Solo
  Godfather Theme
 13. Rocket Queen
 14. Only Women Bleed [Intro] / Knockin’ On Heaven’s Door
 15. Bad Time [Intro] / Sweet Child O’ Mine
 16. Estranged
 17. Paradise City

KOMMENTAR:

Slash: “The show that set the pace for what was to ultimately unhinge the tour took place in Uniondale, New York, at the Nassau Coliseum, where we went on late. That night, however,  Axl apologized to the fans for being late, which, once it became a regular occurrence, he never bothered to do again” [Slash’s biografi, s.339]

Lydoptagelsen fra “Templar Records ” med titlen “Bad Obsession” er værd at lytte til, ikke meget bas på optagelsen – men ellers er det “A-” i lydkvalitet og værd at se for den energi bandet ligger i deres optræden her…