Min første live-koncert med AXL/DC i Aarhus, 12. juni, 2016

13062031_1184474041592681_684055634387999626_n

Jeg havde bestilt min tur til Aarhus med koncertbussen.dk, så jeg var spændt på hvordan det ville gå på ud og hjemrejsen, fordi jeg ikke er vant til at gå til mange koncerter rundt omkring i Danmark. Men nu har jeg altså været i Aarhus 3 gange nu, men denne gang et helt nyt ukendt sted.

Næstved Station

Der var vel nok en 20 fans i alt der stod og ventede på bussen i Næstved, der skulle komme og samle os op på Næstved Station kl. 11:45. Den var dog forsinket, så vi kom først rigtig afsted 12:15. Bussen svarede ikke til det, der stod på koncertbussen.dk’s side (Det var Fladså Turist, der kørte os.). Eneste minus ved busturen, var at toilettet allerede var ved at være fyldt op, men buschaufføren afvæbnede situationen med lidt humor, hvordan vi skulle foretage de praktiske manøvrer på toilettet hvis der skulle dukke noget uventet op. Vi gjorde hold to gange undervejs til Aarhus, den første gang ved Statoil Nyborg kl. 13:30 sådan ca. Der var kø på toilettet, derude, og folk fik fyldt deres maver med noget spiseligt og drikkeligt til turen.

20160612_134502
Statoil Nyborg

Næste og sidste stop inden Aarhus var ved Statoil i Ejer Baunehøj Øst i Skanderborg kl. 15:25

13427918_10207870356810854_1949560560550864505_n
Statoil Ejer Baunehøj Øst

Knapt en time efter landede vi i Aarhus, hvor bussen blev parkeret på Jyllands Alle, lige ud for stien til skoven, der førte ind til den indgang vi skulle hen til.

20160612_161244
Jyllands Alle, Aarhus

Jeg fulgtes dog ikke med nogen, så jeg kunne gå lidt rundt og vurdere situationen lidt, om jeg havde tid til at tage billeder inden showet startede. Desværre havde jeg dummet mig ved at tage min taske med i tilfælde af, at jeg ikke nåede bussen af uvisse årsager – men frygten var ubegrundet, da de ikke kørte uden alle passagerer, men det kunne jeg ikke vide på dette tidspunkt. Det gjorde så, at jeg slæbte rundt på mit spejlreflekskamera i tasken, og jeg kunne jo se kontrollen ved indgangen var striks:

20160612_165315

Så jeg blev nervøs, specielt efter jeg gik hen og spurgte om der ikke var et sted hvor man kunne få opbevaret sin taske, da vores bus var aflåst, da chaufføren havde fri og skulle erstattes af en anden 9 timer senere. Så hvad skulle jeg så gøre? Heldigvis huskede jeg at Jan – en af med-admins på gnfnr.dk’s Facebook-gruppe også ville dukke op og sidde udenfor arenaen og lytte til en gratis koncert. Han og veninden ville så mægtig gerne passe på min taske, så jeg i det mindste ikke havde betalt i dyre domme over en dum beslutning. Så mange 1000 tak til dem!!! (Her ville jeg gerne have indsat et billede af dem, men i farten nåede jeg ikke at tage et! Men her er et billede af noget ølkunst de lavede:

Ølkunst på Havreballe Skovvej

Jeg nåede desværre ikke at møde andre end Jan fra gnfnr.dk, i den korte tid man havde til at overveje om man kunne gå på sightseeing eller om man bare skulle se at komme i omdrejninger og stille sig i kø. For som jeg så mens jeg ventede på Jan og hans veninde, så væltede det ind med folk fra Jyllands Alle, og køen var enorm. Så det første jeg skulle af med var tasken, og så derefter ind og finde der hvor køen begyndte – det var bare med at stille sig om bag den, der bevægede sig hurtigst åbenbart!

20160612_200140
Det sidste af køen ind, kl. 20.

Efter at være sluppet nådigt igennem kontrollen, så stod jeg og dannede mig et overblik over hvor pokker det var man skulle finde sin indgang til arenaen. Jeg havde jo billet til Plænen, så jeg gik deropad imellem menneskemængden, og så til min rædsel, at køen startede langs arenaen åbenbart – så igen overvejede jeg om jeg skulle købe lidt at spise og drikke eller en/flere souvenir(s), men besluttede mig så for ikke at vove noget, og stillede mig i kø. Det viste sig så at vi skulle helt om på den anden side for at kunne komme ind i arenaen. På det tidspunkt jeg tog billedet nedenunder, var kl. 20:17.

20160612_201754

Kl. ca. 20:43 var jeg nået så langt her:

20160612_204349

Kl. var 20:48 da jeg lige to et billede igen af køen foran og bagved mig:

20160612_204814 20160612_205927

Trods alt må man sige, at det kunne have været meget værre mht. folks protester – den elendige logistik fra LiveNations side, blev også beklaget (læs her). Jeg undrede mig stadig over hvorfor der kun var åbnet for én indgang til arenaen. Men i det mindste så kom jeg da nogenlunde derhen, hvor jeg skulle være, selvom jeg måtte opholde mig på trappen under hele koncerten. Men det var helt ok at have det overblik derfra hvor jeg stod – håber også jeg fik et par gode billeder ud af det undervejs. Klokken var 21:19 da jeg endelig var inde i arenaen, og lige til tiden, da showet begyndte.

20160612_211910

SHOWET:

Udover at stå som sild i en tønde på trappen (da der ikke var plads nok på plænen), så måtte man lige finde sig i at bliver skubbet, mast, pillet og rodet ved at forskellige personer ned og op af trapperne – men som koncertgænger er folk vel vant til den slags. Men det værste var, at jeg havde investeret 60 kr. i et par smarte ørepropper, som jeg “glemte” at tage på, selvom jeg havde det i baghovedet hele tiden. Musikken var temmelig høj, lige på grænsen til “ørerne bløder”, og effekten føler jeg i dag, dagen efter, mens jeg sidder og skriver dette. Håber ikke jeg får mig en gang øre-problemer som Brian Johnson!

Showet begyndte ca. 21:30, og det er den sædvanlige sætliste de bruger – dog med en enkelt overraskelse til med “Touch Too Much”, som publikum bifaldt med glæde. Imens var der stadig folk i kø for at komme ind! Jeg er ikke sikker på at alle nåede ind. Mange opgav og forlod stedet, stærkt utilfredse, hvilket jeg forstår fuldt ud. Da showet sluttede kl. 23:45, var folk hurtigt på vej ud for at få noget at spise og drikke igen, inden turen hjemad. Turen ud af arenaen var mildest sagt panisk, da der var ved at blive kamp om at nå ud af den ene indgang – som vi kom ind af. Det er lidt vildt at opleve. Kunne slet ikke få hænderne op så jeg kunne tage et billede af masseskubberiet hvor vi stod og kæmpede med at holde os på benene pga. presset bagfra. Jeg nåede intet, da jeg kom ud, hverken at få mad eller drikke (før jeg sad i bussen), og var nervøs over om jeg nåede at få min taske med mig hjem – jeg vidste heller ikke om bussen var kørt – men jeg blev noget mere rolig, da vi kom tilbage til Jyllands Alle, hvor bussen holdt. Bussen kørte først ved 01-tiden, og jeg var hjemme igen ved 04.15-tiden da morgenlyset var ved at bryde frem, og jeg fik et rigtig flot foto af morgensolen der reflekteredes i skyerne på vej hjemad fra stationen.

Jeg fandt lynhurtigt ud af, at jeg ikke kunne livestreame (fungerer åbenbart bedst inde midt i arenaen…eller noget…), som jeg havde håbet på, men jeg filmede de to første sange, og så ville jeg optage resten af showet på lyd. Du kan se dem i sætlisten herunder, hvor jeg har samlet de bedste klip fra showet. Lydoptagelsen af showet varede 2:06 min. Lyden er ikke den bedste i forhold til min videooptagelser, men man kan da høre hvad der foregår. Fordi det ikke lykkedes mig at få min powerbank med ind, så havde jeg ingen andre valg end at bruge det jeg havde tilbage – jeg ved at 2 timers optagelse på min Samsung Galaxy S6 tager 40% strøm, og det ville så komme til at passe med showets varighed, stadig med 15% strøm tilbage. Så jeg tog billeder i slutningen af showet, så jeg ikke brugte det hele fra start.

SÆTLISTE:

Rock or Bust (fra ’Rock or Bust’, 2014)
Shoot to Thrill (fra ’Back in Black’, 1980)
Hell Ain’t a Bad Place to Be (fra ’Let There Be Rock’, 1977)
Back in Black (fra ’Back in Black’, 1980) (#2)
Got Some Rock & Roll Thunder (fra ’Rock or Bust’, 2014)
Dirty Deeds Done Dirt Cheap (fra ’Dirty Deeds Done Dirt Cheap’, 1976)
Rock ‘n’ Roll Damnation (fra ’Powerage’, 1978)
Thunderstruck (fra ’The Razors Edge’, 1990)
High Voltage (fra ’High Voltage’, 1976)
Rock N Roll Train (fra ’Black Ice’, 2008)
Hells Bells (fra ’Back in Black’, 1980)
Given the Dog a Bone (fra ’Back in Black’, 1980)
If You Want Blood (You’ve Got It) (fra ’Highway to Hell’, 1979)
Touch Too Much (fra ’Highway to Hell’, 1979)
Sin City (fra ’Powerage’, 1978)
Shot Down in Flames (fra ’Highway to Hell’, 1979)
You Shook Me All Night Long (fra ’Back in Black’, 1980)
Have a Drink on Me (fra ’Back in Black’, 1980)
T.N.T. (fra ’High Voltage’, 1976)
Whole Lotta Rosie (fra ’Let There Be Rock’, 1977)
Let There Be Rock (fra ’Let There Be Rock’, 1977)

EKSTRANUMRE:

Highway to Hell (fra ’Highway to Hell’, 1979)
Riff Raff (fra ’Powerage’, 1978)
For Those About to Rock (We Salute You) (fra ’For Those About to Rock We Salute You’, 1981)

“MIN BOOTLEG”:

http://kortlink.dk/mg79

ANMELDELSE AF SHOWET:

Det er så min tredje gang jeg ser et liveshow med Axl Rose. To gange i hhv. Roskilde i 2006 og Aalborg 2010. Begge fremragende koncerter som det også på en eller anden måde lykkes mig at optage på lyd og video (ikke komplet). Jeg havde dog aldrig regnet med at skulle se Axl optræde i andre bands end Guns N’ Roses, så derfor var det et MUST at se ham i AC/DC, specielt efter at have set klip fra alle de foregående SUCCESFULDE koncerter i Europa! Nu er det ingen hemmelighed, for dem, der kender Axl Rose, at han altid har kunnet lide AC/DC specielt Bon Scott-æraen. Guns N’ Roses har i årevis spillet “Whole Lotta Rosie”, og senest tilføjet “Riff Raff” til deres shows, så det er ingen overraskelse – og dog – at Axl tilbød sig selv at springe ud i en noget – udefra set – hård udfordring stemmemæssigt, da vi som bekendt har hørt Axl’s svingende stemmepræstationer de sidste mange år.

Dette leder så op til i dag, hvor vi altså har været vidne til et nostalgisk comeback der har været ventet længe, efter utallige forsøg på at samle det originale lineup af Guns N’ Roses. Indtil videre er det kun Axl, Slash og Duff der er samlet. Izzy viste ingen interesse i at vende tilbage, og Steven Adler rygtedes at have øvet med bandet, men “åbenbart” skvattede han ned fra trommesættet og slog ryggen, hvilket satte en kæp i hjulet for det, han havde ønsket sig så mange år. Fremtiden er usikker for hvem der ellers kommer med i GnR eller om der bliver kæmpet hårdt for at holde sammen på det nuværende band.

Nåh, men det skulle ikke kun handle om GnR, men om også AC/DC. Men siden dette er sket på samme tid, samme måned i 2016, så er det nødvendigt at få det med. Axl tog godt og grundigt røven på kritikere, og har fået rigtig mange AC/DC fans over på sin side. Koncertanmeldelser har været positive, og det er igen noget som også kan ses på billetsalget. Axl er en fantastisk ydmyg person, når han er i sit rette element – ingen ønsker at se et show, hvor forsangeren er sur på hele verden, med mindre det resultere i et eksplosivt og interessant show. Axl’s problem er, at han er altid hjemsøgt af sin fortid, og det er en af grundene til, at hans fans, og nye fans pludselig kan føle det som om at “noget er vågnet op fra årtiers koma” – og det er Axl’s gejst – det er den energi der udløses i Axl, når han åbenbart er sammen med de rette personer – dvs. Duff og Slash, da trekløveret (og Dizzy) for første gang i 23 år spillede sammen igen siden Juli 1993.

Axl’s stemme har ændret sig siden hans første koncert i slutningen af år 2000, hvilket sikkert skyldes en eller flere operationer for polypper på stemmebåndet, når man har brugt stemmen som Axl har gjort uden træning/opvarmning. Måske var det også det, han indså, da han kom tilbage igen til rampelyset, at han ikke længere kan tåle at synge som sit yngre alter ego og endda er blevet temmelig meget kritiseret for det gennem årene. Til gengæld har fans også været hurtig oppe på mærkerne når de har “ventet” utålmodigt på et strejf fra fortiden, dengang Axl herskede over hele rockverdenen i Use Your Illusion-perioden. Det har været noget af en karruseltur – men hvilken tur det har været i tilbageblik!

Derfor reagerede alle som Kender Axl Rose meget overrasket, som om det var første gang de hørte ham synge, som om han havde fået “sin gamle stemme tilbage”, da han sang for AC/DC den 7. maj, 2016. Alle shows har været eller næsten været udsolgt på turnéen, og nu spiller de det sidste show i Europa i Düsseldorf den 15. juni.

I dette show i Aarhus gjorde Axl det fantastisk – der er ingen tvivl om, at live-lyden er meget bedre end de youtube klip man er vant til at se, og derfor ikke har muligheden for at vurdere hvor godt showet egentlig var i virkeligheden. Udover at lyden var temmelig høj, så sang Axl i hvert fald spot on, med den eksplosive energi der kendetegner ham fra 1990’erne. Han gør det rigtig godt, som erstatning for Brian Johnson, der håber på at få den hjælp af en ørespecialist, som kan bringe ham ud på the “Highway To Hell” sammen med sit gamle band. Indtil da, er det Axl, der følger AC/DC til dørs, indtil de kan finde ud af hvad der skal ske med bandet efter turneen er slut.

De sange i dette show, som jeg synes Axl er bedst på, er Rock or Bust, Shoot To Thrill, Back In Black, Rock N’ Roll Damnation, Thunderstruck, Rock N’ Roll Train, Hells Bells, If You Want Blood, Touch To Much, You Shook Me All Night Long, Shot Down In Flames, Have a Drink on Me, Whole Lotta Rosie, Highway To Hell og Riff Raff. Men generelt gør han det fantastisk på alle numre, undtaget når han synger for lavt, eller når antydningen af en svag stemme dukker op. Jeg kunne se at han pudsede næsen flere gange undervejs i showet i går, og det var faktisk heller ikke specielt varmt i vejret. Der var en i publikum der smed et glas øl på scenen midt under “High Voltage”, hvortil Axl sagde: “Now let’s not get fuckin’ stupid”, men fortsatte uden at kommentere det yderligere. Man kunne lige se et irriteret udtryk i ansigtet på ham, da han spottede glasset. Axl tabte også sine solbriller på scenen, og en sikkerhedsvagt gav dem til en fan. Axl kommenterede det og takkede vagten, der gav hans briller væk, “That’s a nice little souvenir for you”, og lod ikke til at synes det var morsomt, men bad heller ikke om at få dem tilbage igen. Han smed også støttestøvlen under ekstranumrene. “Hejanne” og Jimmy fra gnfnr facebook-gruppen var ekstremt heldig (igen) at møde Axl – og fik et billede med ham i går (se her) efter efter showet ved Hotel Royal, hvor han gladeligt uddelte autografer og billeder med fans.

Næste gang jeg skal opleve AXL/DC (HVIS der bliver mere), så må jeg bare huske mine ørepropper!!!

BILLEDER:

20160612_211932 20160612_211936 20160612_211942 20160612_212605 20160612_213548 20160612_232511 20160612_232649 20160612_232747 20160612_232826 20160612_232841 20160612_232845 20160612_232847 20160612_233829 20160612_233855 20160612_233904 20160612_233923 20160612_233924 20160612_233925 20160612_234001 20160612_234014 20160612_234024 20160612_234026 20160612_234027 20160612_234028 20160612_234037 20160612_234051 20160612_234100 20160612_234108 20160612_234156 20160612_234206 20160612_234207 20160612_234223 20160612_234224 20160612_234226 20160612_234232 20160612_234236 20160612_234306 20160612_234334 20160612_234337 20160612_234345 20160612_234351 20160612_234355 20160612_234403_001 20160612_234406 20160612_234408 20160612_234512 20160612_234517 20160612_234526 20160612_234956 20160613_043202

 

LINKS:

http://ekstrabladet.dk/musik/dkmusiknyt/acdc-i-aarhus-tungt-gear-til-tung-rock/6133468
http://ekstrabladet.dk/musik/intlmusiknyt/acdc-saadan-gik-det-i-aarhus/6134359
http://ekstrabladet.dk/musik/koncert_anmeldelser/axldc-appetit-paa-destruktion/6134534
http://ekstrabladet.dk/musik/dkmusiknyt/anmeldere-hylder-acdc-og-sviner-arrangoer/6135054
http://ekstrabladet.dk/musik/dkmusiknyt/acdc-arrangoer-beklager-koncertkaos/6135773

http://www.bt.dk/musik/axl-rose-redder-acdc-men-nogen-maa-staa-til-ansvar-for-det-pinlige-arrangement
http://www.bt.dk/danmark/anmeldere-hylder-acdc-og-hagler-aarhus-arrangoerer-ned
http://www.bt.dk/danmark/nikolaj-rejste-fra-norge-for-at-se-acdc-i-aarhus-koncerten-var-god-men-selve-arran
http://www.bt.dk/musik/bts-anmelder-raser-over-jysk-acdc-koncert-det-ringeste-arrangement-i-min-karriere
http://www.bt.dk/musik/bts-anmelder-jeg-boejer-mig-i-stoevet-for-axl-rose-men-det-var-et-skandaloest-arrang
http://www.bt.dk/danmark/kaos-ved-acdc-koncert-i-aarhus-nu-laegger-arrangoeren-sig-fladt-ned

http://jyllands-posten.dk/kultur/musik/ECE8758906/live-nation-vi-er-kede-af-at-folk-har-foelt-sig-utrygge/
http://jyllands-posten.dk/kultur/musik/ECE8757784/arrangoer-faar-store-oeretaever-for-amatoeragtig-og-farlig-acdckoncert/

http://gaffa.dk/anmeldelse/107724/stenharde-stjernestunder-blandingen-af-skaerebraendervokal-og-skaerveknuserrock-rammer-rent/

https://www.facebook.com/events/1074784172545359/permalink/1193709617319480/