W. Axl Rose

W. Axl Rose

Opdateret: 27-12-12

Født: 6. Februar 1962, Lafayette, Indiana, USA

(William Bruce Rose, Jr.)

 

Aktiv: 1985 -

 

Instrumenter: Vokal, piano, guitar, bas, keyboards, synthesizers

 

Musik: alt Guns N' Roses har udgivet.

 

Tidligere Bands: A.X.L., Rapidfire, Rose, Hollywood Rose, L.A. Guns

 

Officiel hjemmeside:

www.gunsnroses.com

 

Relaterede links:

www.rapidfire1983.com

Wikipedia

 

Fansider:

Axl bio (engelsk)

Axl's Relationships (engelsk)

Axl Statistik (engelsk)

Axl Controversy (engelsk)

 

Fotogalleri:

 

zimbio.com

 

Uddrag fra Reckless Road her.

(de 38 første sider)

 

 

 

 

BAGGRUND

1979-1981

 

I en alder af 17 år, fandt Axl ud af at Stephen L. Bailey ikke var hans rigtige far, da William Bruce Rose - hans rigtige far, forlod familien da Bill var to år (1964). Hans mor, Sharon E. Lintner, giftede sig med Stephen Bailey 17 år tidligere. Han havde fundet ud af det, ved at have set på nogle forsikringsbreve derhjemme. Han kaldte sig herefter William Rose, efter sin far, men brugte kun "W" fordi han ikke ønskede at dele fornavn med sin biologiske far.

 

Senere blev han en ballademager, og kom hurtigt i konflikt med politiet i byen, hvor han hurtigt blev berygtet og - ifølge ham selv - forfulgt af dem. Han opnåede at blive arresteret omtrent tyve gange, før han blev smidt ud hjemmefra, på grund af hans dårlige opførsel og lange hår.

 

Det første band Bill (Axl) dannede var i 1979, hed AXL, og bestod af hans ven, Jeffrey Isbell (Izzy) og Dave Lank. De spillede i Dave's garage og brugte meget tid på at øve sig, men kom ikke rigtigt nogen vegne med det de var i gang med. Så det endte med de gik hver for sig. Det var først da Bill flyttede hjemmefra i 1982, at han begyndte at overveje sin musikalske karriere.

 

(Billedet til højre viser en af Axl's første anholdelser. Han havde tilbragt fra juli 1980 til september 1982, i alt 10 timer i arresten, som følge af overfald, ulovligt indtrængen og uanstændig opførsel. Han blev arresteret fire gange som ungdomskriminel)

1983

 

Gennem 1983-1985, truede han ofte Gina med at farve sit hår sort, og klippe det kort, og vende tilbage til skolen, for at studere og blive advokat. De var ikke på stoffer på dette tidspunkt, fordi de ikke havde råd til noget som helst. Men han var desperat efter at forfølge sine drømme. Bill havde valgt at kalde sig Axl, efter det navn som han og Dave Lank ville bruge som bandnavn, så han skiftede frem og tilbage indtil han lovligt skiftede navn til W. Axl Rose i 1986.

 

Mens Bill var med i Rapidfire i Maj 1983, flyttede Gina fra ham (selvom de ikke var gået helt fra hinanden), og Izzy flyttede ind og de startede et band, som de først ikke havde noget navn på - det var først et år senere, da det blev mere seriøst, at Bill - der endnu ikke havde overvejet sin karriere som sanger - begyndte at drømme om berømthed og at klare den i Los Angeles. som sanger. Axl tjente penge ved at arbejde i en pornobutik.

 

Læs mere her om perioden før og efter Rapidfire i artiklen.

 

1962-1978

 

 

Født William Bruce Rose, Jr., men fik ændret navn senere til William Bailey efter sin stedfar, blev hans kærlighed til musik født i kirken i sin hjemby i koret i en alder af fem år,. De boede i et hus på 2375 N. 24 St, Lafayette, Indiana (Google Maps). Hans familie var meget religiøs (Pinsebevægelsen), og opdragede William og hans bror og søster meget strengt, hvilket betød nul TV og nul musik udover det fra kirken. De optrådte under navnet "The Bailey Trio" ved tjenester. Da han gik på Jefferson High School, var han med i skolekoret , og lærte sig selv at spille på klaver. Med hans stemme der var Baryton, begyndte han at udvikle "forskellige stemmer", under omkvædet for at forvirre hans lærer.

 

(Billedet til venstre, er fra årsbogen 1978)

 

Tidligt i sit liv blev han diagnosticeret som manio-depressiv, og skulle have lithium for at undertrykke det. Men han nægtede at tage det, og det er en af årsagene til hans tumult-agtige liv.

 

1982

 

Axl vendte tilbage til Lafayette ved sommertiden, og han og Gina tilbragte tiden sammen, hvor de tog hallucinogener og skrev poesi, løb på skateboard og var i parken og spillede frisbee. Politiet var altid i nærheden af dem, når de var ude i byen og hænge rundt omkring sammen med venner.

 

Axl og Dave Lank havde på et tidspunkt designet et banner hvor der stod deres bandnavn på: AXL. På dette tidspunkt var Izzy smuttet til L.A. Axl og han havde ikke rigtig fundet kemien så deres planer om at slå igennem sammen som musikere var sat på pause.

 

Den 19. december, 1982, ca. tre måneder efter han sidst blev arresteret for gadeuorden, da han var sammen med barndomsvennen Dana Gregory, blev han løsladt, og han og kæresten, Gina Siler, blev enige om, at forlade hjembyen og søge lykken et andet sted. Bill ville opsøge sin gamle ven, Izzy i Los Angeles, så de kørte afsted. Bill og Gina fandt et hul på 1921 Whitley Avenue i Hollywood (Google Maps). Gina blev der kun i fem måneder, derefter flyttede hun ud.

 

 

1984

 

I januar 1984 lykkedes det for Axl og Izzy, at stable et band på benene, sammen med nogle andre, bandet blev først kaldt A.X.L., derefter Rose og endelig Hollywood Rose. Bandet blev dog opløst den 31. august, og Izzy spiller derefter med London, mens Axl synger i LA Guns. Men bandet opløstes dog hurtigt, da trommeslageren og bassisten "flippede ud" over at Axl blev medlem.

 

I stedet for at oprette et nyt band, besluttede Axl sig at genforme Hollywood Rose ved et nytårsshow. i slutningen af året. Izzy var med på idéen, og de rekrutterede Rob Gardner(trommer) og Steve Darrow(Bas). Chris Weber, der ellers skulle rejse til New York, accepterede tilbudet, da der ellers ikke var andre de kunne finde. Rob Gardner ønskede at blive i bandet, men Darrow skred. Et af de guitarpillere de prøvede, var Slash.

1985

 

Da Tracii Guns gik med i Axl og Izzy's band i marts måned, valgte de at kalde bandet Guns N' Roses som en kombination af de to tidligere bandnavne L.A. Guns og Hollywood Roses - og en legende var hermed født! Herefter blev der skiftet lidt ud i medlemmerne, indtil det klassiske lineup som vi kender i dag, blev samlet og spillede deres allerførste koncert den 6. juni 1985.

 

Den 25. juni blev Axl beskyldt for at have voldtaget en pige efter et show ved the Stardust, hvor Axl var sammen med hende på taget af Gardner studioet. Hun havde drukket og taget stoffer, og hen mod slutningen af natten blev hun hysterisk og begyndte at skrige. Axl bad hende forsvinde og prøvede at smide hende ud. Slash prøvede at dæmpe dem, og fik hende smidt ud. En uge efter, blev deres hjem udsat for en razzia efter stoffer, de ødelagde nogle ting og truede alle der havde forbindelse til bandet. De truede Steven med anholdelse, hvis han ikke fortalte dem hvor Axl og Slash var henne, fordi de var eftersøgt for voldtægt af pigen. Slash var flyttet ind hos Steven og hans kæreste Monica. Hun havde en telefon, der holdt ham opdateret med situationen. Axl var flyttet ind hos en pige i Orange County i et par uger. "Ofret's" forældre havde gode forbindelser med LAPD, så Axl og Slash var sigtet for voldtægt. De turde ikke booke nye shows af frygt for at blive arresteret. Et stykke tid efter ankom Axl til L.A igen for at få styr på situationen. Han og Slash flyttede derefter ind hos Vicky Hamilton og hendes veninde Jennifer Perry. Axl sov på sofaen mens Slash sov på gulvet. De smedrede hendes lejlighed. Voldtægtssagen gik til retten, og sigtelsen mod Slash blev droppet. Efter Axl blev afhørt, blev sigtelsen imod ham også droppet (Slash's bog side 125-127)

 

Gina vendte tilbage til L.A. igen i slutningen af 1985, for at besøge Axl, der nu boede i en stor lejlighed med mange andre. Axl og en af dem fra lejligheden, hentede hende i lufthavnen, og hun blev gal, da hun opdagede at de alle var på heroin, så hele weekenden blev ødelagt af skænderier.

 

Læs her en artikel om denne periode, med Monica Gregory og Gina Siler.

 

Den 6. juni, 1985 blev Guns N' Roses dannet, med det originale lineup. Læs nedenunder under Hollywood Rose, hvordan supergruppen blev til.

 

 

1986

 

 

Før et show den 28. marts i Roxy Theatre, blev bandet stoppet af fire betjente, der samlede en pose op fra gaden og sagde de smed den ud af vinduet på bilen, og at der var stoffer i den. Men det viste sig at være falsk, og efter en hurtig gennemsøgning, fandt de intet, og lod bandet køre videre. Hør her det første nummer af de to shows der blev spillet på denne dag.

 

Axl fandt ud af to dage før et show i 1986, at hans biologiske far (William Rose) var blevet myrdet i Chicago i 1984(skudt i hovedet på tæt hold), og begravet et ukendt sted i Illinois og efter at hans venner, havde set hvor besat af hans bandnavn A.X.L, foreslog de, at Bill skulle opkalde sig efter det, på grund af Bills had mod sin stedfar - så han fik lovligt ændret sit navn til W. Axl Rose den 25. marts 1986, og herfra var Bill Bailey "død og begravet". Han havde efterladt sit kriminelle liv i Lafayette, for at følge sine drømme i Los Angeles. Med det nye band Guns N' Roses, havde Axl nået langt, og arbejdede stadig hårdt på at opnå mere succes og tjene flere penge.

 

Og penge fik bandet masser af efter de havde underskrevet pladekontrakten - præcis 75.000 dollars. Axl nærstuderede bogen Platinum Rainbow, om hvordan man sikrer sig succes i musikbranchen uden at sælge sin sjæl, men senere anskaffede han sig bogen Gigging Guide by Guitar World

 

Den 21. september blev showet ved en udendørsfestival (Street Scene)i Los Angeles stoppet pga. Axl blev ramt af en flaske.

1987

 

April eller Maj måned, kom Axl op at slås med L.A. politimænd og var nær død af det, fordi han var blevet tævet. Dette skete nogle få uger før GnR skulle flyve til England og erobre landet. Axl fortalte at politiet slog ham så hårdt, at han ikke husker ret meget fra hændelsen, andet end at han vågnede op på hospitalet og bundet til sengen, med elektroder overalt på kroppen.

 

Den 20. juni gik Axl til Tower Records i England, for at købe en plade. Han havde ikke haft det så godt, og havde hovedpine efter noget allergimedicin og satte sig på en trappe. Ejeren af Tower Records havde tilkaldt politiet, der generede Axl, da Alan Niven ankom. Politiet prøvede at arrestere Niven, der beordrede dem at tage håndjernene af ham, og forklarede hvem Axl var. Ejeren undskyldte og gav Axl en jakke.

 

Under optagelserne til Welcome To The Jungle den 1. august, affyrede en gal Axl et haglgevær på sættet. Heldigvis kom ingen til skade. Efter optagelserne til videoen, den 2. august 1987, kom Axl til at tage en overdosis valium, og endte i coma. Han vågnede op to uger senere på Cedar Sinai Hospital i L.A. Den første person han så, da han vågnede op, var Todd Crew, der var Slash's bedste ven, gav dagen efter Axl blev udskrevet, ham et knus og sagde "du kan ikke gøre det her mod familien, mand!". Resten af medlemmerne i Jetboy nægtede at spille Todd's sange fordi GnR havde hjulpet ham med at skrive dem, så derfor endte han med at blive GnR's roadie. Blot to uger efter, døde Todd selv af en overdosisi heroin i New York mens han var sammen med Slash. Efter dette, tilegnede Axl efter den 31. oktober 1987, hver eneste optræden af Knockin' On Heaven's Door til minde om Todd. Læs mere her om Slash, der fortæller sin version af hændelsen. Læs om Todd Crew her.

 

I august måned blev turneen med Iron Maiden aflyst, efter at Axl havde taget en overdosis og lå i koma, og Slash var i rehab.

 

I oktober måned, mens de var i New York, befandt Axl og Del James sig på hotellet da nogen brød ind og truede Del med et baseballbat. Axl samlede et gadeskilt op og truede den fremmede med det. Politiet ankom og arresterede Axl.

 

I november måned (20 ell. 22.) blev Axl arresteret i Atlanta, for at have overfaldet en sikkerhedsvagt. Vagten havde tæsket bandets venner i publikummet. Da Axl stadig var prøveløsladt, blev Doug Goldstein nødt til at aflyse showet.

 

Den 18. december blev Axl smidt i fængsel igen for at have slået en forretningsmand fra Chicago, der kaldte ham en "Bon Jovi-efterligning". Alle betjentene dukkede op og tævede Axl..."bare fordi". Dagen efter fortalte Axl om episoden ved et show i Madison, Wisconsin. Her er hvad han sagde:

 

"Now last night what happened was five guys in suits decided in the High Regency Hotel that we were scumbags. They were right, we're scumbags, but that don't mean we're gonna take their shit. So first off, this guy grabs me and calls me Bon Jovi. Bon Jovi can suck my dick. Second off, he tried to hit me. That's when Steven cracked him in the head with his cast and his words were, 'you don't ever try to hit one of the family'. Then another guy tried to hit me and our guitar tech, Mr. Mike Mayhue, laid him out in one punch. Then after that, they kicked us out of the bar and these same five guys holding ice packs on their heads blocked us off in the hallway and called us out again. Mike knocked the same mother fucker out twice. After that, the cops came and started arresting people that weren't even involved in the fight cause they had typical cop mentality. The reason I went to jail was because this real big fuckin cop told this 17 year old girl that they were trying to arrest her boyfriend and she was upset. The cop said if she didn't shut her fucking mouth, he'd kick her fuckin ass and she was a stupid bitch. He went pretty low for a big fucker and then he went to hit her and so to distract him, I told him to fuck off. This guy chased me for about 20 feet and then threw me 10 feet into a bar. I wasn't even fighting and it took five fucking assholes to hold me down. People wonder what we write our songs about. I think you get the general idea when we write a song like Out Ta Get Me." Denne historie blev fortalt endnu en gang i 1991.

 

Lidt efter en uge, ragede Axl endnu engang uklar med en sikkerhedsvagt, denne gang i Pasdadena (mellem 26-30. december), hvor Axl blev arresteret og båret af scenen i Perkins Palace.

 

 

1988

 

Den 9. juni stoppede GnR midt i Iron Maiden turneen pga. Axls problemer med halsen.

 

Under optagelsen til Sweet Child O' Mine-videoen i august, blev Axl gal på David Bowie, da han så ham stå og flirte med Erin, så han stak ham en knytnæve lige i fjæset og fik ham slæbt væk fra sættet af sikkerhedsfolkene.

 

Den 4. eller 5. august, før et show i Philadelphia, blev Axl smidt i fængsel endnu engang for at have dasket en parkeringsvagt, der havde sagt til hans bror Stuart, at han skulle skride. I sidste øjeblik lykkedes det Goldstein at få Axl ud af fængslet og til showet til tiden.

 

Under GnR's optræden ved Monsters of Rock festival i Castle Donington, England i august måned, blev to fans knust til døden, under "It's So Easy". Flere gange undervejs, måtte Axl og de andre i bandet stoppe showet for at bede publikum om at træde et skridt tilbage og passe på hinanden. Men forgæves. Efter dette show, blev Axl kendt for at stoppe shows, når han kunne se noget var galt.

 

Da GN'R Lies blev udgivet i 1988, blev Axl kritiseret og anklaget for at være racist, og homofobisk, pga. teksten til deres sang "One In A Million". Bandet skulle ellers have deltaget i et velgørenhedsshow for HIV/AIDS men blev afvist pga. sangen. Axl prøvede at forklare meningen bag ordene i sangen, men intet hjalp. Trods

 

1989

 

1989: Erin Everly, der var beruset, startede et skænderi med Axl, og bagefter to hun hen til Steven's hus, hvor han gav hende en speedbal(heroin/kokain blanding), der næsten tog livet af hende. Axl forlod ikke hospitalsstuen hvor hun lå, og svor at der ikke skulle ske hende noget fremover. Da Erin's familie ville slå Steven ihjel, forsvarede Axl ham.

 

Den 30. januar ved American Music Awards afholdt ved Shrine Auditorium i Los Angeles, CA, spillede GnR uden Steven Adler, da han var sendt til afvænning. Don Henley spillede på trommer, da GnR sang "Patience". GnR vandt en pris for singlen "Sweet Child O' Mine".

 

Trods kontroverset omkring "One In A Million", ender "GN'R Lies" på top 5 d. 11. februar, og bliver det første band i 15 år til at have to to albums på top 5 listen i USa på samme tid.

 

Den 18/19 februar optager GnR musikvideoen til "Patience" på The Record Plant / Ambassador Hotel, Los Angeles, CA.

 

Den 20. februar til Marc Canters bryllup, bliver Axl overtalt til at spille lidt på pianoet ved Marc Canter's bryllup. Han spiller 'November Rain' og brudstykker af 'Estranged'.

 

I april måned går Axl til Depeche Mode "101" filmpremiere i L.A. Der møder han en af drengene fra filmen, der kalder GN'R "Guns N' Posers" i filmen. Drengen havde prøvet at undgå at møde Axl hele aftenen, men da han skulle på badeværelset, skulle Dave Gahan møde nogen. Det viste sig at være Axl.

 

Den 19. maj interviewer Del James Axl i hans hjem. Interviewet havner på 'Patience' singlen. Han taler om 'Patience', det næste album, og en ny sang som Izzy har skrevet med teksten "Double Talkin' jive, get the money motherfucker, 'cause I got no more patience". Læs interviewet her.

 

Endnu et interview kom ud med Axl i august måned - du kan læse det her.

 

Den 26. august ved New York State Fairgrounds, Syracuse, NY. er Axl gæst ved Tom Petty show og synger 2 sange. Dette fandt sted på grund af Axl's forkærlighed for Tom Petty's 'Free Fallin.'

 

Den 6. september, ved MTV Video Music Awards, GN'R vinder "Best Heavy Metal/Hard Rock Video" for 'Sweet Child O' Mine', ved MTV VMA. Axl & Izzy er på scenen med Tom Petty for 2 sange. Da de gik af scenen, slog Vince Neil Izzy lige på munden, fordi Vinc'es kone, Sharice beskyldte Izzy for at lægge an på hende, men det var i virkeligheden omvendt, hvor Izzy havde afvist hende. Axl hjalp med at stoppe skænderiet og senere udfordrede Axl offentligt Vince Neil til en nævekamp. Vince accepterede offentligt, og gav en tid og et sted, men Axl dukkede aldrig op. Samme mønster gentog sig de næste par måneder, hvor de begge benyttede sig af chancen for at komme med en stikpille til hinanden. Teksten til Shotgun Blues er skrevet om Vince Neil.

 

Den 10. oktober arresteres Axl igen ved the Cathouse, for at springe ned blandt publikum og starte en slåskamp med en sikkerhedsvagt, der generede en af bandets venner. Bandet filmede videoen til "It's So Easy", der aldrig blev udgivet på grund af bonage scenen med Erin Everly. Det var også her at musikvideoen til "It's So Easy" blev optaget, og backstage lagde David Bowie an på Erin, som fik Axl til at plante en knytnæve lige i ansigtet på en chokeret Bowie, der senere undskyldte sin opførsel - noget som Axl satte pris på.

 

I slutningen af året, hvor GnR åbnede for The Rolling Stones den 18-22. oktober, i L.A. Coliseum, chokerede Axl alle på scenen, ved at vende sig imod Slash og fortælle at han var træt af at "visse medlemmer burde stoppe med at danse med Mr. Brownstone", og hvis det ikke skete, så var dette deres sidste show med ham som forsanger! Under "Out Ta Get Me", falder Axl af scenen, men kommer heldigvis ikke noget til. Se her. Næste dag, undskyldte Axl dog til Slash og fortsatte med at tale for faren med stoffer i fem minutter.

 

Her er Axl's tale den 18. oktober:

 

"Before we begin, I'd like to announce this is my last gig with Guns N' Roses." He then added, with an air of disillusionment, that "there's no need to look for a Paradise City because none exists." Before 'Mr. Brownstone,' Axl says that, "Unless certain people in this band don't get their shit together, these will be the last Guns N' Roses shows you will fuckin ever see. Cause I'm tired of too many people in this organization dancing with Mr. goddamn Brownstone."

 

Den 12. december ved Whisky A Go Go, Hollywood, CA. går Slash & Axl på scenen med Mike Monroe. Axl havde besøgt Monroe i et studio i New York tilbage i august måned, hvor de optog videoen 'Dead, Jail Or Rock N' Roll.' Axl synger med på den, og Slash spiller med på "Looking At You".

 

Axl og Izzy er med på scenen ved Rolling Stones shows i Atlantic City den 17, 19 0g 20. Showet den 19. bliver sendt på PPV og på radiostationer live. Her er "Salt Of The Earth".

 

Axl & Slash hopper på scenen med Ian Hunter og Mick Ronson, der spiller ved The Palace i Los Angeles den 24. december.

 

 

1990

 

Fra 1990 var Axl på toppen af sin karriere, begyndte hans verden dog at ramle sammen.

 

Den 3. marts går Axl & Slash på scenen sammen med Aerosmith på deres "Train Kept A-Rollin'" i Inglewood, CA.

 

I April havde Steven Adler sit sidste show med bandet ved Farm Aid IV, i Hoosier Dome, Indianapolis, IN. Velgørenhedsshow for amerikanske landmænd. Men det var ikke kun ham, der havde problemer, det var også Izzy, Slash og Duff, der kæmpede med stofferne. Det hjalp heller ikke, at bandet var mere eller mindre inaktivt.

 

Den 28. april truer Axl I fuldskab med at skyde sig selv, hvis Erin Everly ikke ville gifte sig med hende. Så de blev gift, men de havde et stormfuldt ægteskab, som Erin senere sammenlignede med OJ Simpsons. Erin Everly havde fortalt i 1994, at Axl to måneder efter de var blevet gift, tævet hende så meget, at hun blev indlagt.

 

Den 11. juli, tog Steven en overdosis heroin pga. han var blevet fyret fra bandet denne dag, og resultatet blev, at han fik et hjerteanfald.

 

Den 31. august interviewes Axl i hans egen baghave til MTV's "Famous Last Words" af Kurt Loder, hvor han fortæller om det næste album, og om Steven Adler der blev fyret fra bandet. Se her.

 

I september måned fandt Erin ud af at hun var gravid. Hun fortalte at hun aborterede tre måneder efter, da Axl havde smidt hende ud af deres lejlighed, og smadret huset i Hollywood Hills for 100.000$ i skader, mens hun kom sig efter aborten.

 

Den 30. oktober var den gal endnu engang. Gabriela Kantor, Axl's nabo, tilkaldte politiet og anklagede sangeren for at have slået hende i hovedet med en vinflaske, fordi hun kom til hans dør for at bede ham om at skrue ned for den høje musik. Axl blev arresteret og måtte betale 5000$ for at komme ud igen efter nogle timer. Statsanklageren gjorde intet videre med sagen, efter mangelfuldt bevis på at Axl skulle have slået med en flaske. Episoden inspirerede Axl til teksterne til Right Next Door To Hell. Imens han optog albummet, havde han slået lejr i studioet for at komme op med nye idéer. Han tilbragte juleaften alene i studioet. Rygter siger, at det var på denne dag, at Axl hørte at Erin havde fået en spontan abort pga. alle de intense skænderier de havde haft, og derfor var Axl ikke i godt humør. Denne begivenhed inspirerede Axl til at skrive "Right Next Door To Hell", mens de optog de kommende albums.

 

I november måned havde Erin fået nok, så hun forlod Axl en gang for alle. Axl prøvede forgæves at kontakte hende i det følgende år, sendte hende blomster, breve og fugle i bure. Hun solgte hendes ægteskabsring og lejede hendes egen lejlighed i San Fernando Valley. En dag ringede telefonen, og det var Axl. Næste dag flyttede hun.

 

Axl tilbragte hele december måned i studiet, og holdt juleaften alene, for at tvinge sig selv til at komme op med idér til sange og musik.

 

 

 

1991

 

Efter Erin og Axl var gået fra hinanden, så Axl supermodellen Stephanie Seymour, på forsiden af Playboy i marts måned. Hun giftede sig med Tommy Andrews i 1989, og fik et barn (Dylan). Hun havde en affære med Warren Beatty, og hendes ægteskab endte. Mens hun datede Beatty, mødte hun Axl, og hun droppede straks Beatty og datede Axl. Hun var med i "Don't Cry" og "November Rain" videoerne, og de blev forlovet og efter at have levet sammen i to år, endte det i et bittert brud i februar 1993, hvorefter de begge sagsøgte hinanden. Stephanie's assistent Beta Lebeis og Axl udviklede et venskab, mens han var sammen med Stephanie. Efter brudet, besluttede Beta at blive hos Axl fordi hun bedre kunne lide ham.

 

Den 16. maj, fortæller Axl publikum lige efter "You Could Be Mine", at han har brækket sin fod (hælen). Se på dette billede, hvor højt oppe i luften han egentlig var. Han blev nødt til at bære en speciel støvle de næste par uger ind i Get In The Ring turnéen.

 

I maj måned i starten af bandets turne, sendte Axl en limousine for at hente sin familie til showet i Indianapolis. Axl's bedstemor var en kvindelig version af Axl, og sang med på hver eneste nummer under koncerten. Efter showet, var der åbenbart noget der var gået galt under foreningen, fordi Axl smadrede sit hotelværelse, hvilket var noget han ellers ikke havde for vane at gøre. Han forblev dog stadig på talefod med hans søskende (Stuart & Amy). Han gav sin søster Amy, et job som ansvarlig for fanklubben, og lod hende bo i sit hus i 90'erne. Hun var med i et klip i November Rain videoen under bryllupsscenen i kirken. Hun bar den røde kjole.

Den 8. juni, på et tidspunkt under showet i CNE Grandstand, Toronto, Canada, hopper en ivrig fan op på scenen, og løber lige mod Axl. Sikkerhedsfolkene holder ham tilbage, og Axl når at trampe på ham to gange før de slæber ham af scenen.

 

Den 19. juni, i Capital Centre, Landover, MD. mod slutningen af 'Civil War,' springer Axl ned blandt publikum for at stoppe en sikkerhedsvagt fra at tæve en fan. Showet slutter før tid, på grund af de lokale lukketider.

 

Den 2. juli i St. Louis, under 'Rocket Queen,' opdager Axl en fan der tager billeder. Situationen eskalerer hurtigt efter Axl fortæller sikkerhedsvagterne om at tage kameraet, men da de ikke reagerer på det, hopper Axl selv ned blandt publikum og det udvikler sig til håndgemæng hvor man ser Axl slå på en af vagterne! Derefter kommer han op på scenen igen, griber fat i mikrofonen, og siger:"Thanks to the lame-ass security, I'm going home." Bandet forlader scenen, og optøjerne begynder. 60 fans kom til skade og 16 blev arresteret. De vilde fans forårsagede skader for mere end 200,000$. Showet blev optaget, og videoen blev stjålet og lækket til GN'R fans. Se mere her. Se showet her.

 

En dokumentar om Queen, der hedder The Days Of Our Lives, blev udgivet den 11. august, med Axl som vært, som du kan se her.

 

Den 13. august i Finland, forlod Axl scenen under "Welcome To The Jungle" og vendte først tilbage 25 minutter efter.

 

Den 17. august i Sverige, hvor de skal optræde i Globen, Stockholm ved deres andet udsolgte show, kommer Axl ud omkring kl. 21. af elevatoren fra Sheraton Hotel, men i stedet for at tage bilen der venter på ham, sætter han sig ned og spiller roulette i 1,5 time! Bagefter går han tilbage til sit værelse, men vender kort efter tilbage og ned i bilen. På vej til Globen, beder Axl chaufføren om at stoppe fordi der var en festival i gang (Vattenfestivalen) med fyrværkeri som han ville se. Showet starter først efter kl. 23.

 

Den 19. august i København i Forum, bliver fyrværkeri smidt mod scenen under 'Sweet Child..' og bandet forlader scenen. Et kvarter efter vender de tilbage igen efter at den skyldige har meldt sig.

 

Den 21. august omkring kl. 6 om morgenen, ringer Axl's assistent og fortæller at Axl ikke kan komme til aftenens show. Showet i Oslo aflyses. Dagen før havde resten af bandet fået at vide at Axl var taget til Paris i stedet for til Oslo.

 

Den 7. november forlod Izzy Stradlin officielt bandet, midt under UYI-tour'en, hvilket gjorde Axl rasende og talte om det flere gange under senere shows i 1992. Han erstattes af Gilby Clarke fra bandet Kill For Thrills, der havde spillet i de samme klubber som GnR.

 

Den 24. november, døde en af Axl's yndlingssangere, Freddy Mercury, som den første af alle rocksangere, af AIDS.

 

 

1992

 

Den 14. januar i Dayton, Ohio, skærer Axl sig på hånden på hans mikrofonstander under 'It's So Easy.' Slash taler til publikum mens Axl får styr på skaden backstage. Slash & Gilby spiller 'So Fine.' Da Axl vender tilbage, har han misforstået hvad Slash sagde til publikum og kalder ham en "punk motherfucker!" Slash svarer: "I'll kick your fucking ass!" Hør episode her.

 

Den 6. april, har Axl en af sine mest berømte taler ved at show i Oklahoma, som bliver lækket på video. Læs hele talen herunder:

 

"Do you believe all the shit you read? Do you ever wonder why you're given so much shit to read? You're given a lot of shit to read, because, there's a lot of fucking people out there who... I don't think I should even give them the credit to say that they're very conscious of that which they're doing. But it's mainly because they don't want things like this concert here in Oklahoma to fucking happen. Yeah, there's a lot of people who don't know why they do things. But some of the reasons behind that. They don't the people like you, that are here tonight, to see some little loud mouth fucker like me. Who crawled out some shithole somewhere, and worked his way up onto this stage. They don't want... There's something out there that doesn't want people like you to realize that you can do whatever the fuck you want with your God damn life. And there are those that unless they get a piece of the pie, unless they get a piece of your ass, unless they get a piece of your life, they just don't want it to happen. You do it their way or you don't do it. They can suck my dick. I believe that deep inside everybody, there's something inside you that knows what the fuck you're supposed to do with your life. And no matter what anybody tells you, if you keep looking and you keep digging, you're gonna find it. And you can be the person you fucking were meant to be on this God damn planet. And don't let anybody, anybody, ever get in your way. Including me. And I know it's not like the most humane thing, but you can, when it gets real rough, you can think of a theme song that somebody else wrote. Namely Mr. Paul McCartney. And when they're trying to keep you down, just hold on and know someday you'll bust out, you'll get onto your own shit and they won't be able to fucking keep up with your ass. And you can be thinking just Live And Let Die motherfucker."

 

Se video her.

 

Her er Axl's tale dagen efter i Chicago:

 

"Any of you, uh, read the latest Rolling Stone? I was on the phone a long time last night and a friend of mine was telling me how ---- (Axl stops talking and directs this next comment to the audience) - Shut the fuck up! Ohhh, Axl, cool, metal dude, rock-n-roll, party, cocaine, yeah...... I ain't here for that !! Anyway, a friend was telling me that my family has taken offense to what I said in the magazine. It's a shame. (they say) His mother can't even go out of the house now. It was amazing my mother could go out of the house before knowing the shit she fuckin knew!! And, why is he talking about this? (Axl asks the audience) Cause it might not have happened to you, but it may have happened to the 2 or 3 people standing going to come back and haunt them when they hit about the age of 25! And, then you gotta find your way, and climb your way out of what you "thought" was your life! But, it looks more like a fuckin car wreck in your head that no one told you about because the 'family" doesn't want to have to be embarrassed about these things coming out. We just shouldn't have to deal with this publicly, then were probably not going to deal with the bullshit at all! And I bet that THEY like it that way! I'm not a qualified therapist. I don't know a lot of shit about this, but I do know that this is the 90's! And I know that if were going to make it another 50 years on this planet we gotta FUCKIN CHANGE OUR SHIT NOW!!! And, there'ss a lot of motherfuckers that don't want that shit to be changed! Cause that's going to dig up their crap! The parents who done fucked up their kids through their whole fuckin lives, and they are about 40 or 50, and think it's cool! FUCK THAT SHIT! And, I'm the last motherfuckin person who they thought would be climbing up their ass to tell them about it! But see for me.....it ain't about doing fuckin cocaine. It ain't about how much vodka I drink, or how much I can drink someone under the table! It ain't about what a "macho man/rock-n-roller" I can be!

That shit don't work no more! That's great for little kids, fuckin bullshit! But, it don't work no more in the real world, not for my ass! I can't come up here and go "Yeah, I'm bad. I'm rock-n-roll, we're doing this rock & roll thing." If my life is falling apart...... I can't, fake it no more! Just because my family or my record company tells me I should(fake it) so everybody can be happy or make money....YEAH!!! SUCK MY DICK!! Anyway, there are those in my family that they plan that they are going to get revenge, because it was a terrible thing I did! (exposing their life by interview to the public) YEAH! TRY IT!!!! And, if a fuckin, scrawny little jr. high. 90 pound weakling can get up here and get this shit on. SO CAN YOU, who have the same fuckin problems in life!! THEY DON'T. HAVE TO GET AWAY WITH IT! I tried being nice. I tried being cool about it. I tried being friends offering love and forgiveness and all that shit! And, they say you know how much we love you. But let's keep you down like we always have. Yeah, well, guess what? I've 'changed" my point of view! For me now, it's kinda like-live and let die motherfucker! "

 

Her er videoen.

 

Efter showet i Chicago, tog Axl en hurtig tur tilbage til Oklahoma igen, fordi bandet havde hørt om Sam Kinison's dødsfald den 10. april, og ville deltage i begravelsen. Det var her, att han hørte advarslen om, at hvis han ikke forlod landet, ville han blive arresteret for urolighederne i St. Louis. Axl droppede begravelsen med det samme.

 

Den 20. april, skabte Guns N' Roses historie, ved at medvirke i The Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness, for at hylde Freddie's liv og arv og for at rejse penge til AIDS forskning. Hyldestkoncerten, der fandt sted på Wembley Stadium i England, havde 72,000 fans og en bred vifte af forskellige kunstnere som gæster. Showet blev sendt til 76 lande, og det anslås at over en milliard mennesker fulgte med. Se hele showet her.

 

Den 6. juni, efter at have spillet et Pay-Per-View show i Paris, beordres Axl til at holde fri i 36 timer, fordi han var komplet udkørt. Axl fulgte lægens råd, og blev hurtigt rask igen.

 

Den 12. juni vendte Axl tilbage til staterne og blev arresteret af U.S. Customs ved JFK International Airport i New York. Han blev løsladt efter en 100.000$ kaution var betalt. To dage efter nægtede han sig uskyldig på beskyldningerne for 4 anklager om overfald og en for ejendomsødelæggelser. Dommeren fortalte at bandet kunne fortsætte deres turné som planlagt i Amerika. Retssagen blev sat til 13. oktober, efter en ni minutter lang høring.

 

Den 19. juni blev Axl stoppet af en vagt ved Heathrow Airport i Frankfurt, Tyskland, den anden gang personalet havde gjort det pga. chikane. Efter dette, udgav Axl en pressemeddelelse hvor han sagde følgende: "If it's going to a good cause, that's great. We've already given millions to charity, so this is peanuts."

 

"Having just given what I consider to be the best performance I am capable of at this point in my career, I totally understand why someone in the UK would want to needlessly harass me in this way. "I don't expect to be treated any differently from anyone else traveling in and out of Britain and I understand these people have a job to do. However, to be singled out by someone who just wants to score a few points and have a story to tell his friends over a beer is really out of order."

 

Den 02. juli i Lisbon, Portugal, smider publikum tomme plastikflasker på scenen under supportbandets optræden, og det samme sker, da GnR går på. Axl træder på en flaske og falder midt under 'It's So Easy' og synger resten af sangen og den næste sang mens han ligger ned! Showet stoppes et par gange mere, men spilles til ende.

 

Den 14. juli erklærede Axl sig skyldig i tiltalen om fire tilfælde af forseelse, overfald og skade på ejendom, men dommeren sagde, at bandet kunne fortsætte deres turne om fredagen som planlagt. En retssag blev sat til den 13. oktober efter den ni minutter lange høring.

 

Den 29. juli i Rutherford, New Jersey, kæmper Axl med en øm hals men fortsætter alligevel. Under Knockin' On Heaven's Dorr rammes han af en lighter i skridtet, så han er tvunget til at gå backstage for at få sig en puster. Han vender tilbage efter et stykke tid og siger "I got hit in the dick with a bic!".

 

Den 30. juli diagnosticeres Axl at have beskadiget hans stemmebånd alvorligt, at han er tvunget til at genplanlægge de tre næste shows.

 

Et show i Montreal, Canada bryder ud i optøjer, da Axl stopper showet efter kun 9 sange, hvor han sagde han havde problemer med halsen. Under Metallica's sæt, bliver James Hetfield fanget af flammerne fra deres pyroteknik, og tvinger dem til at stoppe showet så Hetfield kan komme på hospitalet. Han fik en tredjegradsforbrænding! Men så under GN'R's sæt, fortæller Axl nogle negative ting om Guns' fremtid, og at dette vil blive: "our last show for a long fucking time." I slutningen af 'Civil War,' siger Axl: “Thanks you, your money will be refunded, we're outta here.” En speaker kommer ud og fortæller at showet er ovre! Fans bliver meget vrede. De kunne forstå uheldet med Metallica, og Metallica lovede at vende tilbage og spille igen, men for GnR var der ingen undskyldninger, og mens folk begyndte at forlade stedet, begyndte optøjerne at bryde ud. Folk vendte biler på gaderne på hovedet, og smadrede alt hvad de kunne. I Metallicas video "A Year and a Half in the life..." del to, vises der klip fra optøjerne, MTV rapporter, osv. Læs og se klip her.

 

Den 9. september ved MTV Video Music Awards, var Axl tæt på at komme op at slås med Kurt Cobain og hans kone Courtney, fordi de havde i spøg spurgt ham, om han ville være gudfader til deres datter. Axl var tilsyneladende ikke i humør til vitser, og slet ikke efter den måde som Cobain måneder tidligere begyndte at nedgøre GnR på. Hør Cobain og hans bandmedlemmer lave grin med episoden her. Bagefter Axls tale om Nirvana.

 

November måned gav igen visse problemer for bandet, da Axl var blevet idømt en bøde på 50.000$ og to års prøveløsladelse. Da Axl fik at vide at bøden ville gå til Sociale service grupper i St. Louis området, fordoblede han beløbet og sagde:

 

Chilenske medier rapporterede den 3. december, at Axl havde været fuld dagen før showet, samt at stoffer var fundet på deres værelser. GnR's manager Doug Goldstein, fortalte at Axl aldrig drikker før et show og havde tilbragt to dage på fysisk opvarming og stemmetræning. Det chilenske politi besøgte hotellet, men fandt intet.

 

 

LIVE

Rapidfire i fuld rockmode!

1983:

 

I efteråret 1982 spillede Rapidfire sit første liveshow en lørdag aften med Kevin Lawrence, der havde dannet bandet et år tidligere, sammen med sine to venner Chuck Gordon og Mike Hammernik på et lille spillested kaldet H.J i Nordhollywood - et sted som også på samme tid havde haft et andet garageband på programmet - Metallica (29. august, 1982) - der også var dannet i 1981. De spilede for omkring tyve gæster.

 

De eftersøgte en forsanger, og var så heldig at finde en kandidat, da han var ved the Troubadour i marts 1983. Bill, der var helt klædt i hvidt læder, stod i kontrast med Kevin, der var klædt i sort. Dette var et tegn, og de faldt i snak. Han fandt ud af, at Bill ikke var i noget band, men var sanger - lige hvad han manglede til sit band.

Kevin inviterede Axl til den næste bandøvelse.

 

Et par dage senere dukkede Axl op ved Chuck's forældres hus i Encino med sin PA, klar til at vise hvad han duede til.

 

Tilfredse med hans kunnen, besluttede de sig for at rekruttere Bill, og jagten begyndte nu på at finde deres næste spillested.

 

Bandet så således ud:

 

Bill Bailey - Vokal

Kevin Lawrence - Guitar

Mike Hammernik - Bass

Chuck Gordon - Trommer

 

Politiet kom forbi mange gange og bad dem om at skrue ned for larmen, når de øvede på Chucks værelse, men de var heldige at Chuck's søster var betjent, hvilket betød de ikke kom slemt i knibe.

 

Ejeren af Gazzari's havde hørt deres demo, og inviterede dem til at konkurrere i "Battle of the Bands" den 20. marts, 1983.

 

Bill skulle også lære teksterne til mindst tyve sange på en uges tid før den store konkurrence! Bill, der selv var lidt af en perfektionist, lærte de tyve sange uden problem!

 

Bill havde skrevet teksten til en sang der hed 'Back Off Bitch' og viste den til Kevin, men som den perfektionist som Kevin var, ville han kun have bandet skulle spille hans sange, på hans måde, og "truede" sig til at få sin vilje. Det var som et mini-diktatur, som Kevin selv beskrev senere..

 

SHOWS:

 

Marts

 

20. Gazzari's, West Hollywood, Los Angeles

NOTE: Bandet rockede huset og vandt konkurrencen uden tvivl. En lydtekniker fortalte dem bagefter showet, at de var det bedste band der havde optrådt der, siden Van Halen. Både Van Halen og The Doors var natklubbens band længe før de slog igennem.

 

April

 

08. Gazzari's, West Hollywood, Los Angeles

29. Gazzari's, West Hollywood, Los Angeles

 

Maj

 

28. Gazzari's, West Hollywood, Los Angeles

NOTE: Bill designede og tegnede selv plakaten til dette show, der også blev Bill's sidste som sanger. Grunden var, at han dukkede op i "fuldt glam-udstyr", håret puffet, og ansigtet sminket, hvid læder, som var blevet farvet pink. Bruddet skete efter sigende uden det store drama. Izzy dukkede op backstage efter showet, og var klædt næsten på samme måde som Bill. Kevin og Bill gav hinanden hånden og sagde farvel. Senere inviterede Bill og Izzy Kevin og Chuck til deres første Holllywood Rose show - ogt de dukkede op.

 

Kevin fortalte i et interview, at de også spillede en fredag eller lørdag til en privat fest imellem klubdatoerne. Det var første gang de havde spillet udenfor, foran en håndfuld mennesker.

 

I maj måned indspillede bandet fem sange: 'Ready To Rumble', 'All Night Long', 'The Prowler', 'On The Run' og 'Closure' hos Telstar Sound Recorders i Burbank. En fotosession blev udført af en af Kevin's venner (Laure S.). Billederne blev taget på gaderne og gyderne i West Hollywood på én dag. Der eksisterer mange flere end dem, man kan finde online.

 

1983:

 

AXL/Rose/Hollywood Rose

 

Axl's første show i Los Angeles, var på en fredag aften i Nordhollywood, med deres band der hed Rose. Bandmedlemmerne var hans skolekammerat Izzy Stradlin, som han kendte fra Indiana, der havde bosat sig i L.A. et stykke tid før Axl rejste dertil. Bandet skiftede undertiden navn til Hollywood Rose, som man kan se på de plakater - og et af de mest berømte, er "Hell Revisited" fra showet på Madam Wong's - der blev vist i musikvideoen for "Don't Cry". Bandet blev stiftet i juni 1983.

 

Der eksisterer en 16 minutter lydoptagelse af deres musikøvelser, muligvis fra 1983 eller 1984, og et live af "Killing Time".

 

BAND:

Axl (Bill) Rose - Vokal (1983-1984)

Izzy Stradlin - Guitar (1983-1984)

Chris Weber - Lead Guitar (1983-1984)

Johnny Kreiss - Trommer (1984)

Rick Mars - Bas (jan-mar. 1984)

 

Her er en oversigt over de koncerter som Marc Canter dokumenterede fra start til slut:

 

1984:

 

Januar

 

03. Orphanage, North Hollywood, CA (AXL)

17. Troubadour, Hollywood, CA (Rose)

 

Februar

 

12. Troubadour, Hollywood, CA

23. Gazzari's, West Hollywood, CA

 

Marts

 

10 Troubadour, Hollywood, CA

16. Madam Wong's East, Los Angeles, CA

 

BAND:

Axl Rose - Vokal

Slash - Guitar

Steve Darrow - Bass

Steven Adler - Trommer

 

April

 

01. Troubadour, Hollywood, CA

 

Maj

 

Bandet bestod af Axl, Slash, Steven Adler, Steve Darrow (fra bandet Kery Doll der spillede sammen med Rose/Hollywood Rose), Izzy. (maj 1 uge). Izzy forlod bandet i protest efter han fandt ud af at Axl havde fyret Chris Weber, der flyttede til New York, og ansat Slash i stedet. Izzy gik med i bandet London, hvor Slash tidligere havde spillet i.

 

Juni

 

Bandet bestod af Axl, Slash, Steven Adler, Steve Darrow. (juni-okt)

 

16. Madam Wong's West, Los Angeles, CA

28. Madam Wong's East, Los Angeles, CA

 

Juli

 

10. Troubadour, Hollywood, CA

20. Madam Wong's West, Los Angeles, CA

 

August

 

24. Shamrock Studios, Santa Monica, CA

29. Troubadour, Hollywood, CA

31. Shamrock Studios, Santa Monica, CA

 

Axl forlader bandet og stifter L.A. Guns med sin ven Tracii Guns.

 

December

 

Bandet genforenes en sidste gang og går helt i opløsning efter dette show.

 

31. Dancing Waters, San Pedro, CA

 

gnfnr.dk - 2013 Designed by Michael Jeppesen.

 

DISCLAIMER: This is a non-profit tribute site to Guns N' Roses. No copyright-infringement is in any way, shape or form intended, although pictures or sources have been used with or without permission.

 

 

1993

 

Den 29. april brækkede Gilby sit håndled i et motorcykeluheld, mens han øvede sig til et velgørenhedsræs for TJ Martell Foundation for leukemia cancer and AIDS research. De næste fire shows måtte aflyses, men Axl ringede til Izzy, og nærmest tryglede ham om at hjælpe med at spille med på de fem første shows i Europa. De spillede i Israel, Grækenland, Tyrkiet, og to shows i England fra 22. - 30 maj. Det så ud til at Axl og Izzy havde lagt uvenskabet på hylden for denne gang, og fans havde markeret deres glæde ved at se Izzy med hans gamle venner igen.

 

Den 5. juni, går det hurtigt op for fans at uvenskabet mellem Axl og Izzy er brudt ud igen, fordi han bruger mange shows de følgende par måneder på at tilegne "Double Talin' Jive" til ham (Izzy's egen sang)

 

Den 24. juni i Frankfurt, var Axl og Del James tæt på at fare vild i den mest luskede del af byen, omgivet af junkier og alkoholikere, og de ankommer til hotellet igen kort før solopgangen.

 

Den 16. juli, hvor bandet skulle spille på River Plate Stadium i Argentina for 70.000 fans, tvinger 50 narkobetjente sig ind på Axls hotelværelse, mens han spiser aftensmad. De finder intet. "Double Talkin' Jive" blev tilegnet til "den skiderik, der sagde de havde stoffer."

 

Den 17. juli, 1993 markere den sidste dato hvor det sidste "originale" lineup spiller sammen, Slash, Duff, Matt , Gilby og Dizzy.

 

Efter den lange verdensturné var overstået, skyndte alle bandmedlemmer sig hjem for at komme sig over det store rejsecirkus.

 

I november måned, blev bandets sidste plade udgivet - en samling covernumre, med bandets favoritsange. Albummet hed "The Spaghetti Incident".

 

Efter albummet blev udgivet, ønskede Slash at de skulle lave en lille klubtour, men Axl afviste, fordi han ønskede at holde fri.

 

1994

 

Den 3. januar havde Axl og Slash det sidste officielle interview sammen. Hør det her.

 

Den 20. januar, går Axl og Bruce Springsteen på scenen ved Rock N' Roll Hall Of Fame Induction Ceremony på det berømte Waldorf-Astoria hotel i New York. Fra Brucebase: - Denne duet var egentlig planlagt for Rod Stewart og Elton John. Rod Stewart kunne ikke nå frem til begivenheden pga. jordskælvet i Los Angeles der skete kort før. Mens Bob Weir/John Popper og andre optrådte på scenen, spurgte producerne om Bruce ville spille Come Together. Men han afviste høfligt flere gange. producenterne spurgte derefter Axl Rose der sad lige i nærheden. Axl sagde ja, og hev en stol hen ved siden af Bruce. Efter et par minutters samtale, lagde Axl teksten på bordet og de begge studerede dem hurtigt. Da Bob Weir/John Popper forlod scenen, hoppede Bruce og Axl op på scenen og rockede løs! Se klip og billeder her.

 

Den 5. april 1994, begik Kurt Cobain selvmord i sit hjem i Seattle (Duff's hjemby). Axl, der tidligere var stor fan af Nirvana's musik, havde tidligere i 1992, et sammenstød, hvor Cobain og hans kæreste Courtney, drillede ham. Efter Cobain's død, blev Axl ofte beskyldt for at Kurt begik selvmord af medierog fans. Den 30. marts. havde Duff fået en plads ved siden af Cobain i flyet til Seattle, og Duff anede dog at "noget var galt". Duff var en af de sidste folk der så ham i live. Mange år senere, havde Courtney Love undskyldt til Duff for deres mange ophedede begivenheder imellem de to bands.

 

I Juni måned blev Gilby Clarke fyret fra bandet, fordi han ikke længere kunne bruges i studioet eller til senere planer for det næste album. Gilby fandt selv ud af det, fordi hans lønsedler ikke kom længere. Han erstattes af Paul Huge, Axl's barndomsven. Læs her. Dette var ikke noget som Slash var glad for, fordi han, Gilby og Matt havde arbejdet på noget der skulle bruges til bandets næste album. Da Axl ikke mente han kunne bruge dette materiale til noget, så brugte Slash det til sit eget projekt i stedet.

 

Den 18. juli udgives en artikel med interview Erin Everly der fortæller om sit forhold til Axl - læs her.

 

1995

 

Den 20. april, blev retssagen mod Stephanie Seymour og Erin Everly afgjort udenfor retten for et ukendt beløb og dokumentrerne blev herefter beseglet for offentligheden. Axl: "I was sitting in litigation with my ex-wife, and it was the day after the Murrah bombing,'' huskede Rose og krympede sig. ''We had a break, and I was sitting with my attorneys with a sort of smile on my face, more like a nervous thing - it was like, 'Forgive me, people, I'm having trouble taking this seriously.' It's just ironic that we were sitting there with Erin spewing all kinds of things and 168 people in Oklahoma just got killed. And Erin, didn't care. Obliterating me was her goal."

 

Et sted i midten af året, forlod Slash bandet, og drog afsted på turne med sit sideprojekt, Slash's Snakepit. Hans status i bandet var herefter usikker indtil det officielt blev bekræftet i 1996, at han var helt ude af bandet. Axl bekræftede i senere interviews, at det var Slash's skyld, at det tog så lang tid at lave et nyt album, pga. alt skulle laves om efter Slash havde forladt bandet.

 

Den 21. oktober, døde Shannon Hoon, Axls fætter og sanger i Blind Melon, af en overdosis kokain i deres tourbus, 20 minutter før et show i New Orleans. Hoon havde mødt Axl i studiet hvor de optog Use Your Illusion albummet, og inviterede ham til at synge med på Don't Cry og The Garden. Hoon var også med i Don't Cry videoen, og gæsteoptrædte flere gange live med GnR i 1991.

 

1996

 

Bandet var samlet igen i to uger, hvor de afprøvede materiale til det næste album. Zakk Wylde var på visit i studiet, og det var meningen Zakk skulle have været en ekstra guitarist i livebandet, men det fungerede desværre ikke helt efter planen. Slash forlod derefter bandet helt, og kort efter blev Matt fyret, efter et skænderi med Axl hvor Matt forsvarede Slash.

 

Gilby Clarke sagsøgte Axl for at have fyret ham og for ikke at have modtaget løn. Sagen blev løst udenfor retten. Gilby: "I never really had any problems with Axl. It was just business. It was an issue that wasn't getting settled: I wasn't getting paid, I wasn't getting a response, so the attorneys got involved. It was settled in a few weeks."

 

I april, dukkede Axl op til en Red Hot Chili Peppers koncert ved L.A. Forum, og trommeslageren Chad Smith fortalte at han ikke kunne genkende ham, fordi han havde klippet sit hår kort og anlagt fuldskæg.

 

Den 28. maj, døde Axl's mor af kræft. Axl, Amy og Stuart havde besøgt hende før hun døde.

 

Den 30. oktober dropper Slash bandet.

 

 

1997

 

Den 16. maj fik Axl besøg af en stalker, Karen McNeil, 39 år, der er psykisk uligevægtig, og som har opsøgt ham to gange tidligere, fik forbud mod at komme mindst tættere end 280 meter fra hans hjem. Hun fik et års fængsel. Se hun rangere som nr. 12 her på denne liste over "stjerne-stalkere". Læs også om deres første møde i 1995 her.

 

Den 30. maj, døde West Arkeen af en overdosis heroin. Han havde været offer for en indendørs gril der eksploderede 11 dage før hans død, og efterlod ham forbrændt og i smerter. Han tog sit eget liv efter ikke at kunne udholde de mange smerter. Han blev kun 36 år. Arkeen og hans band The Outpatience, havde lige udgivet deres debutalbum i Japan, og albummet var gæstet af Axl, Slash, Duff og Izzy skrev en af sangene. Duff og Izzy var en af Arkeen's nærmeste venner, og de spillede også i sideprojektet The Drunk Fux sammen.

 

I oktober måned forlod Duff GnR.

 

Den 28. december spredes et rygte om at Axl planlægger at udgive en single og et album i 1998, men bandets lineup var stadig usikker.

 

1998

 

I januar måned blev Axl spottet ved et Radiohead show, hvor ikke engang sikkerhedsfolkene genkendte ham, da de gav ham en fuldkropsundersøgelse.

 

Den 3. februar blev Axl sagsøgt af Chris Weber og Greg Erlich, begge ejere af et selskab kaldet Hollywood Rose Music, pga. rettighederne til "Shadow Of Your Love" og "Back Off Bitch", som de ikke var krediteret som forfattere til. Weber påstod at han har en hjemmevideo af ham, Paul Tobias og Axl der skrev sangene. Sagen blev ordnet og journalen blev forseglet.

 

Axl var mere eller mindre gået under jorden i hans hjem i Malibu, siden 1994, og blev ikke set igen før han blev arresteret den 10. februar, for at have truet en ansat i Sky Harbor lufthavnen i Phoenix, for at være uforsigtig med hans bagage. Det var en gave han have modtaget på sin fødselsdag (36 år), som han ikke ville have de skulle behandle forkert. Han tilbragte et par timer i arresten, og der blev taget et billede af ham, som viser ham som korthåret (eller håret bundet i hestehale).

 

Den 16. februar fortæller Doug Goldstein, at Axl er i fuld gang med produktionen af det næste GnR album, sammen med hans barndomsven Paul Huge, N.I.N guitaristen Robin Finck, der er medlem på fuld tid. Goldstein fortalte at de havde indspillet mere end 300 timers materiale(!). Fire forskellige producere blev udvalgt til at kunne arbejde på projektet, de inkluderede Scott Lett(R.E.M), Steve Lillywhite (U2), Mark Bell (Björk) og Brian Youth (the Verve).

 

I marts måned, blev han spottet på balkonen ved Hollywood Palladium til en Tool koncert.

 

Den 12. marts rygtedes det, at en sang skulle være skrevet til Jackie Chans kommende film "Mr. Nice Guy". Sangen skulle være færdiggjort inden Slash forlod bandet.

 

Den 14. marts i et interview, afslørede Izzy Stradlin at han havde sendt 18 sange til Axl to år tidligere, som Axl ønskede at bruge på det nye album. Derefter sendte Axls advokater et brev, hvor der stod at de ønskede at give Axl rettighederne til sangene, men Izzy nægtede at underskrive. Izzy havde ikke noget imod at Axl brugte sangene men ville hellere end gerne holde advokaterne udenfor. Axl's manager bekræftede også at Nine Inch Nails guitaristen Robin Finck, officielt har overtaget Slash's plads som leadguitarist i GnR, og at et nyt album forventes at blive udgivet i 1999.

 

Den 21. marts forlyder det, at GnR planlægger en hemmelig turne, for at afprøve derers materiale for fans og se reaktionen. De havde brugt en mindre formue på at leje lydudstyr fra det seneste fra G-Force live teknologi hos det danske firma TC Electric, som også udlejer og sælger elektrisk udstyr til Michael Jackson.

 

Den 21. april blev Tommy Stinson (The Replacements) bragt ind for at spille bas, og han underskrev en kontrakt, selvom han stadig havde sit eget band Perfect. Senere på året, kom Chris Pitman (fra Replicants, Lusk & Tool)) ind for at spille keyboards og programmering. Robin Finck forlod bandet igen efter hans kontrakt udløb.

 

Den 4. juni rygtes det, at Axl har droppet 20000 Intensions-projektet, som det blev kaldt, og i stedet fokuserede på at genindspille Appetite For Destruction med de nye medlemmer, der arbejdede sammen med ham i studiet. En uge senere er bandet så i gang med at indspille de sange de har arbejdet på over et godt stykke tid. Det forlød også at han ønskede at lave musik der var inspireret af N.I.N, og havde hyret Finck's tidligere guitartekniker, samt andre der havde arbejdet med N.I.N. Brian May og Dave Navarro besøgte også studiet for at arbejde på et par sange. Josh Freese blev den nye trommeslager.

 

Den 11. juli blev endnu et studio lejet og taget i brug i august måned for at begynde optagelserne til det næste album.

 

Den 21 juli arbejder musikteknikeren Jeff "Critter" Newell på projektet som programmør.

 

Den 5. september sendte Todd Sullivan, "talentjæger" for Geffen, Axl en del cd'er med producere som han tilbød at han sagde Axl skulle samarbejde med. Axls reaktion på Todd Sullivans "forslag", efter at være overtalt til at lytte til dem, var at Axl smed cd'erne på sin vej og kørte over dem med sin bil! Todd Sullivan vovede at foreslå at Axl tonede nogle af sangene ned, og udgive dem som de var. Eddie Rosenplatt modtog et opkald fra Axl, og derefter var Sullivan ude af projektet. Brian Youth fik lovet en del af fortjenesten fra pladen, hvis han kunne få de 38 sange udgivet, men Axl fortalte at han ikke var klar endnu. Youth fortalte han Axls mentale tilstand lod til at være skrøbelig. "He was quite isolated. There weren’t very many people I think he could trust. It was very difficult to penetrate the walls he’d built up." Det lod til at Axl ikke kunne bestemme sig, og endte med at invitere en masse musikere til studiet. Resultatet blev at han havde samlet sig mere end 1000 cd'er og DAT's (digital audio bånd).

 

Den 20. september erstattede Produceren Sean Beavan Brian Youth. Seks dage efter forlød det, at Axl ville lave et elektronisk-industrielt inspireret album, og prøvede at sætte sig ind i programmering, for at kunne lave trommeloops og spille guitar. Gary Sunshine blev Axls guitarlærer.

 

Den 11. oktober afslørede en DJ på en radiostation i Arizona en officiel meddelelse fra Axl, der handlede om bandets lineup og planer om udgivelse af albummet omkring maj ´99, som ville efterfølges af en turne.

 

Den 18. oktober meddeles det på TV i Costa Rica at Axl udgiver en cde i juni ´99, og at GnR har mindst 25 sange de arbejder på - hvoraf de fleste er skrevet af Rose.

 

Den 16. november udtaler Mike Clink om Axl og det kommende album: "Axl is trying to define his direction and trying out a lot of different collaborators, I've heard some of the material Axl has written and it's phenomenal, but he's a perfectionist and he needs everything to be just perfect. He needs the music to move him." Clink fortæller også at der arbejdes på at udgive et livealbum fra bandet (det gamle), som Axl har ansvaret for. Men Axl's talsmand, Bryn Bridenthal kaldte det for et "fantasiprojekt" fordi det var usandsynligt at det blev til noget, fordi Axl kun er i stand til at fokusere på én ting ad gangen, og det næste album havde førsteprioriteten.

 

Den 16. december benægter Geffen at der er noget livealbum, men at de måske vælger at udgive et, hvis der ikke kommer noget nyt album, som skulle være klar til udgivelse i 1999.

 

1999

 

Den 8. februar udtalte Slash at han gerne ville vende tilbage til GnR hvis Axl spurgte ham: "If Axl was to break down and finally realize what the meat and potatoes of Guns N' Roses has always been, I'm only a phone call away," sagde han. Slash var interesseret i at se hvor Axl ville tage GNR hen.

 

Den 14. februar blev det meddelt at et livealbum ville blive udgivet, og en turne ville følge i første kvartal i år 2000.

 

Den 18. februar 1999, blev sagen om hændelsen i Phoenix ordnet via telefon, hvor Axl erklærede sig skyldig, og skulle betale 500$ for forstyrrelse af freden, samt idømt en dag i fængsel - som han dog allerede havde været. Læs mere her.

 

Der opstod rygter om at Axl gjorde brug af en telepat, med øgenavnet "Yoda", bedre kendt som Sharon Maynard, som boede i Sedona, Arizona. Hun fungerede som Axl's spirituelle vejleder.

 

Den 14. maj meddeles det, at abummet skulle hedde "2000 Intentions". Det blev sagt, at Axl ønskede at starte på en frisk og etablere bandet som en "ny generetaion". Der skulle være 12 sange på det kommende album, og de fleste er over 5 minutter lange.

 

Den 27 maj fortælles det, at en stor artikel om Axl og det kommende album er i magasinet Spin i juli måned. Læs her hvad disse musikere fortalte da de blev interviewet til artiklen.

 

Den 6. juni forlyder det fra kilder tæt på bandet, at Axl arbejder hårdt på at få albummet udgivet til november. En insider hos Interscope Records sagde: "Axl swears he's going to deliver a record by late fall. The head guys at Interscope have heard what he's doing and everybody is pretty excited. The tracks have been recorded for a long time, but Axl's just starting to lay down the vocals."

 

Den 10. juni blev Moby interviewet af MTV som sagde følgende, da han blev spurgt om han havde et godt råd til GnR's næste album: "My advice to them would be to stop worrying about it and just make a record, go into the studio for a month and at the end of the month, your record has to be finished. Go in and play and have fun and sing songs and don't worry about selling billions of records, just have fun and make a nice record. At this point, they've spent so many years on it, and they don't seem to be any closer to actually having a finished record."

 

Den 11. juli kan biografgængere, der var inde og se den nye Adam Sandler film "Big Daddy", høre en smagsprøve på Axls kommende lineup af GnR. En liveversion af det originale lineup af sangen "Sweet Child O' Mine" bliver morphet over i det nye lineup i slutningen af filmens sluttekster. Første halvdel af sangen stammer fra liveoptagelse fra Paris i 1992, og anden halvdel af det materiale der blev indspillet i studiet af det nye band. Det meddelels også fra Slash, at et samarbejde med Axl om albummet vil finde sted engang i denne måned, med mixeren Andy Wallace på livealbummet. Rose vil kun have med vokalerne med en anden producer. Slash og Axl vil kun korresponere mellem advokater.

 

Den 16. juli meddeles det, at musikken til det kommende album er færdigt, men at Axl mangler at optage vokalerne på det. Men det bliver udskudt pga. arbejdet med livealbummet. Han havde givet sit band resten af måneden fri.

 

Den 8. august fortæller insidere at Robin Finck gerne ville have turneret med bandet, men at hans to års kontrakt var udløbet, og med intet album i udsigten, valgte han at vende tilbage til NIN for at turnere. Axl skulle arbejde på vokalerne til albummet, hvis udgivelsesdato stadig er ukendt.

 

Dagen efter fortæller Slash at arbejdet på livealbummet er halvt færdigt, og at Duff somme tider kommer i studiet for at hjælpe. De andre medlemmer kiggede også forbi.

 

Den 10. august udser Interscope GNR til soundtracket for "End Of Days" - Arnold Schwarzeneggers "dommedagsfilm".

 

Den 16. august meddelels det, at GnR planlægger at udgive to albums produceret af Sean Beavan på samme tid i oktober måned. Trods rygterne, indeholder de hverken elektronisk-industrielt tekno inspireret sange.

 

Den 25. august forlyder det at Axl ønsker at turnere med bandet og muligvis have Brian May med som guitarist. Intet nyt med dobbeltalbummet. Dagen efter fortaæller Brian Mays talsmand at det er med stor usandsylighed, at han ikke vil turnere med bandet på nogen måde. Der leges dog med ideen om at have gæsteguitarister med på turneen.

 

Den 21. august kommer der en artikel i to dele fra Kerrang, der spørger "Where the hell is Axl Rose?". Du kan læse den her.

 

Den 28. august er GnR livealbummet færdig. Slash arbejder på coveret, og det rygtes at Slash ville samarbejde med Axl på det kommende album så længe der ikke er fastansat nogen guitarist i GnR. Slash's manager affejede disse rygter: "if they think Slash is going back to GN'R, they are smoking crack! Slash is doing his own album with his own band, and that's his focus." Læs her.

 

Den 4. september afsløres info om livealbummet, der vil indeholde musik fra ´87-'93. Materiale blev taget fra Tokyo, Las Vegas og Mexico City.

 

Den 9. september ses et kort klip af et nyt GN'R nummer kaldet "Oh My God" i den nye trailer for Arnold Schwarzeneggers film "End Of Days". Traileren havde premiere ved MTV Video Music Awards 1999.

 

Den 12 september rygtes det, at Axl vil slette alt optaget af Robin Finck på det kommende album og starte forfra med en ny guitarist, og vil rekruttere forskellige gutarister til at spille på sangene.

 

Den 22. september bryder Axl tavsheden, og taler om det kommende album og sangen "Oh My God" på det kommende Arnold Schwarzenegger film "End Of Days". Læs her.

 

Den 8. november udgives et interview med Kurt Loder som du kan læse her.

 

Den 9. november udgives den første sang fra GnR siden 1994 - "Oh My God", der bruges i Arnold Schwarzeneggers nye film. Hør sangen her. Se promo for filmen her.

 

Den 30. november udgives "Live Era" albummet. Matt Sorum og Gilby Clarke, der begge var medlemmer af bandet fra 1990-1994, står som "yderligere musikere", mens Steven Adler står som musiker selvom han blev fyret fra bandet i 1990.

 

Den 14. december sagsøgte Guns N' Roses management firma Big FD Entertainment, Slash & Duff for kontraktbrud, fordi de havde nægtet at betale firmaet penge, de havde tjent på Live Era Albummet, udgivet den 23. november. "Not only do these defendants refuse to pay for current efforts undertaken by Big FD, but they also now refuse to pay Big FD in conjunction with past services for which income continues and to which commission Big FD is unequivocally entitled. The live album is among the work for which the defendants wish not to pay Big FD and for which they intend and have already kept the money owed to Big FD." Lyder det. De havde også brudt aftelen fra 1991, ved at hyre forskellige managere i 1997 og 1999. De skyldte også penge for ikke-GnR arbejde, hvilket også er gyldig ifølge kontrakten, som vil udløbe når den sidste Guns N' Roses turné er overstået.

 

Den 25. december inviterede Axl Buckethead til hans julefest i hans hus i Malibu.

 

 

2000

 

Den 20. januar giver Axl liveoptagelsen af "Coma" fra den asiatiske udgivelse af "Live Era '87-'93" til knac.com, og den downloades 75,000 gange siden sangen blev tilgængelig den 22. december, 1999. Axl kommenterede: "KNAC was the only station in the country playing us back when we were in the clubs in Los Angeles, and the fact that they have gone online with the same people working who were around before is amazing. Giving rock fans a technology-based alternative to some of the crap radio...and doing it internationally, is something I feel very strongly about and I'm supporting their efforts. It was also a way to give the fans a cool live version of "Coma" and I felt this was the best way to get it to the fans."

 

For første gang i lang tid (6 år), har Axl et interview med Rolling Stone den 23. januar (fra november 1999), hvor han taler om genopbygningen af Guns N' Roses, som du kan læse her. Det rygtes også at produktionen af albummet var nået helt op på seks millioner dollars i omkostninger.

 

I marts måned forlader Josh Freese, der erstattede Matt Sorum, GN'R. Han havde kun en 2 års kontrakt med GN'R. Han forlod bandet, for at komme med i det seneste lineup af bandet A Perfect Circle. Det rygtes at Axl samarbejder med Buckethead i studiet.

 

Den 10. maj taler Brian May om den tid han tilbragte med Axl i studiet: "I have a lot of history with those guys because I was on tour with them for a while. My own band supported them, which was great fun. They also did the Freddie tribute with us and I think I regard them as great friends, Axl in particular. They just said come over and do some stuff. It's a long story, to be honest, and I won't bore you with all the details. Axl was feeling that he was in a difficult place because the guitarist he'd been working with on this new album who had replaced Slash departed and Axl had a real emotional attachment to what he'd done, and yet he didn't want him on the album because he left. So, he's feeling a divided loyalty and he said, 'Brian can you come and do stuff which I will like and I won't feel too bad about ditching this other stuff?'. So I did. I went over there and I think I played on three tracks and messed around on various other things. But it worked out pretty well, as far as I can tell. It's very strange 'cause most of the Guns N' Roses people are not there 'cause Axl's sacked 'em all. So you're talking about Axl and the 'new' Guns N' Roses but, boy, is there a lot of energy there and his singing is outrageous. There's some great tracks on it. There's a whole album of vocal parts. In fact, there's two albums worth that they've got there, at least. They played me everything. Axl actually sat down and made me listen to everything and there's some wonderful stuff there. Axl holds Queen in a great deal of respect, so I always figure as long as I tell my truth, he's fine, and it's always held out so far. He's always been very good to me. He will tell you if he doesn't agree with what you say. I went in and immediately told him exactly what I thought of the stuff as it was, and some of it he went 'yeah', and some of it he went 'I couldn't do that'. Axl's a very emotionally connected person, I mean to the point where he's so intense about every single note that's on there and the solos that I played, he was totally into it, very much in the way that Freddie used to be. You know, Freddie used to go through my solos and say, you know there's this particular note here and, I think, if you did this and this and this. I'd forgotten what Axl is like and I thought I would just go in there and he'd like it. He did like it but he wanted to get into every take of every single note and from one day to another Axl would've been in there like from 5 o'clock in the morning 'till 7 o'clock in the morning listening to little bits of my solos and saying, 'can you get Brian to try this'. He's utterly meticulous. I don't care because I'm there to deliver, and in this context I'm a session player and people can take what they want, it doesn't bother me. I'll give my best and if someone will make a comment to you about your playing, and it's someone who cares, then it's probably going to do you some good, whether you like it or not. So, I'm always open to that stuff. There's always room for improvements. Axl is a very persuasive guy. He's magic really. I think he's not always easy, as genius very often isn't. Fred was not the easiest person in the world to get on with, but someone who has that amount of passion and gives a million percent of themselves, you'll take any amount of stuff from, and I would from Axl, I think he's that good. I think Guns N' Roses is really the last dangerous, magnificent rock 'n' roll band really, so far."

 

Den 11. Imaj udkommer artiklen "Axl Rose: The Lost Years" som du kan læse her. Læs et svar på artiklen her.

 

Den 12. maj bekræftes rygter om at Queen produceren Roy Thomas Baker samarbejder uforpligtigende med Axl i studiet. Sean Beavan er stadig med i projektet og betragtes som den eneste producer på albummet.

 

Den 16. maj meddeles det på "Launch.com", at albummet der var planlagt til udgivelse i juli måned, nu er udsat på ubestemt tid.

 

Den 18. maj, blev Karen McNeil endnu engang arresteret, for at have brudt ind i Axls hjem to dage tidligere. Hendes bøde lød på 150.000$. Sheriffen meddelte at hun var mistænkt i mange andre lignende sager i 1997, udover Axl. Ubekræftede rapporter fortalte at hun blev fundet liggende i Axls seng.

 

Den 1. juni kvæler Del James alle rygter om en sommerturne med Testamente og Dio.

 

Den 19. juni, var Karen McNeil tilbage i høring, der fik hun at vide hun skulle tilbringe tiden i fængsel fordi hun ikke kunne betale kautionen, der nu lød på 200,000$. Hvis sagen endte i retten, var det nødvendigt at Axl skulle vidne. McNeil fastholdte sin uskyld.

 

Den 22. juni efter at have været til en Roger Waters koncert, optrådte Axl live igen for første gang i seks år - sammen med ingen ringere end Gilby Clarke og hans band the Starfuckers på Cat Club i West Hollywood. De spillede "Wild Horses" og "Dead Flowers", og Axl tilbragte resten af aftenen med Gilby Clarke og fortalte ham og bandkammeraterne Yogi og Johnny G(fra Slash's tidligere band) om Chinese Democracy. Læs her.

 

Den 17. august, stod McNeil i retten, og blev idømt 1 års fængsel for at have overtrådt sin prøveløsladelse fordi hun endnu engang havde brudt ind i Axls hjem i Malibu. Hun påstod at hun var Axl's kone og at hun have telepatiske samtaler med ham.

 

Den 27. oktober bekræfter Big FD, at Axl med hans nye bandmedlemmer i GnR vender tilbage igen på scenen ved Rock In Rio festivalen den 14. janmuar 2001. Læs her. Ydermere bekræftes det fra Guns N' Roses' management firma, Big F.D at Bryan "Brain" Mantia er den nye trommeslager. Buckethead og Robin Finck (der kom tilbage til bandet igen) spiller guitarer. Bob Ezrin er bandets A&R mand.

 

Den 10 november dukkede Axl op til et velgørenhedsshow for anerkendelse af det armenske massemord. Det var relevant for alle medlemmer af bandet da de har slægtninge der var påvirket af massemordet.

 

Den 20 december var McNeil tilbage i retten igen, fordi hun havde bombarderet Axl med breve, så hun blev dømt for at have overtrådt rettens ordre og for at have vist foragt for retten. Brevene var uåbnet og blev overgivet til politiet.

 

Den 30. december i en artikel i Kerrang, fortælles det, at det nye album nok ikke dukker op før sommeren 2001. Læs her.

 

Den 31. december på House of Blues i Las Vegas, blev det det første GnR show med Axl spillet ind i det nye år. Da det blev reklameret den 6. december, blev billetterne revet væk næsten med det samme.

 

2001

 

Den 14. januar, spillede Axl sit andet GnR show foran 200.000 mennesker i Brasilien. Showet blev en succes, da bandet levede op til forventningerne og spillede alle de klassiske sange, og afslørede fire nye fra det forventede album. Axl præsenterede til slut i showet sin personlige assistent Beta, som også oversatte hvad han sagde undervejs i showet. I de efterfølgende uger, besøger Axl Argentina og Chile. Et interview med Axl ved hotellet kan læses her. Du kan også læse et interview han lavede med Radio Rock And Pop Chile sidst i januar her. og endnu et den 22. januar med Rock & Pop, Argentina her.

 

Axl: "We hadn't written songs or recorded for many years. There were band changes and there were many changes in the record company. People in the record company had many opinions and they wanted to make the best possible record. Every time that we thought we had the correct songs, somebody thought that we could make it better. We started over. We continued adding songs and recording. I think that when we do release the album, it's gonna be something that I'm proud of and confident in."

 

Her er et kort interview med Tom Zutaut, der blev overtalt af Jimmy Lovine til at snakke med Axl igen for at kunne afslutte albummet. Det var Doug Goldstein der praktisk talt bønfaldte ham over telefonen. Læs her.

 

Her er to interviews med Axls personlige assistent, Beta Lebeis fra marts og juli måned. Hun fortæller at albummet bliver fantastisk. Det udkommer i juni eller juli. De har allerede 48 sange som pladeselskabet kigger på. Læs her.

 

Den 14. april bliver Doug Goldstein med-præsident af Sanctuary Music Management.

 

Den 10 maj meddeles det, at en Europaturne der skulle begynde den 1. juni, var blevet aflyst. Rygterne svirrede og nogle af dem lød på at Axl skulle have nægtet at optræde pga. han skulle have fået en hårtransplantation, der efterlod bare pletter på hovedet på bagsiden af hans hoved. En anden historie lød på at han skulle have fået fedtsugning. Andre rygter som ikke blev bekræftet, var Buckethead der var kommet ned med en mystisk sygdom i maven. Universal tilbød Tom Zutaut 30% bonus hvis han kunne overtale Axl til at færdiggøre albummet. De havde allerede været igennem 8 producere og 20 musikere. Axls tid i studiet var så usammenhængende, at han dårligt viste sig i studiet længere, selvom det kostede op til 130.000$ at have musikere og teknikere i studiet.

 

Den 14. juni spottes Axl til NBA Finalen i Philadelphia. Han interviewes ganske kort af Fred Roggin til NBC.

 

I juli måned interviewes Betas søn, Fernando, og forklarer hvorfor albummet endnu ikke er udgivet: "Every time he tries to do something, it goes wrong. The guy who's responsible for some technical detail makes a mistake. I've been with him in the studio and it's unbelievable; it's like something tries to bring him away from this project."

 

Den 13. september meddeler GnR lejren, at dvd udgivelsen af showet i Las Vegas er aflyst. Ingen nærmere forklaring gives.

 

Den 8. november aflyser GnR igen en Europaturne, der skulle begynde 2. december i Holland. Mange af koncerterne nåede at blive udsolgt uden nogen egentlig reklame for dem. Læs her. Det forlyder at Buckethead skulle have forladt bandet, og at det er grunden til alle shows blev aflyst.

 

Den 31. december spiller GnR endnu et nytårsshow, denne gang ved the Joint i Las Vegas. Slash ville gerne se showet, men han blev ikke lukket ind. Doug Goldstein, GN'R's manager, sagde: "We didn’t know what his intentions were. If nothing else, it would have been a distraction. Axl was really nervous about these shows. We decided on our own not to take any risk."

 

2002

 

Februar måned fyrer Axl Roy Thomas Baker (Queen) og Tom Zutaut, lige som de tidligere bandmedlemmer (Slash/Duff), blokerede det nye bands version af "Welcome To The jungle" på filmen Black Hawk Down soundtracket.

 

Paul "Huge" Tobias erstattes af Richard Fortus ved sommertid før turneen i Asien.

 

Den 12. august ankom Axl til Kina for den første "Chinese Democracy World Tour". Et par timer før showets start, havde Axl et kort interview som der kan læses uddrag af her.

 

Den 23. august spiller GN'R ved Leeds Festival i England. Showet starter kl. 23.10, en time senere end planlagt på grund af tekniske problemer. Axl fortæller hvordan byrådet vil stoppe showet:

 

"Well, it appears that we're gonna have an interesting evening.... You see, the city council and the promoters say we have to like end the show. And they'll say that I'm, they could say maybe I'm inciting a riot. Now I'm not, 'cause I don't want anyone to get arrested or anyone to get in trouble or anything like that. But I think we got a good seven or eight fuckin' songs left at least. And I didn't fuckin' come all the way over to fuckin' England to be told to go back fuckin home, by some fuckin' asshole! All I've got for the last eight years is sh*t after sh*t after sh*t in the fuckin' press and Axl's this, Axl's that. I'm here to play a fuckin' show and we wanna play! So, if you wanna stay, I wanna stay and we'll see what happens. Everybody... Nobody try to get in trouble or anything. Try to have a good time."

 

Bandet fik lov til at spille færdig!

 

Den 29. august spiller GnR en medley som de får bikset sammen dagen i forvejen ved rehearsals på MTV's VMA 2002 i New York. Det var noget der kom på benene i sidste minut, og ifølge Axl, vidste de ikke engang om de skulle optræde den dag. Resultatet blev dog også herefter for Axl. Se det her, og døm selv. Trods smutteren, så var det det mest sete MTV optræden i kanalens historie. Axl forklarede sin elendige optræden med en defekt øretelefon, så han ikke kunne høre sig selv under nummeret.

 

Den 7. november aflyses GN'R's første show på den nordamerikanske "Chinese Democracy tour" i Vancouver, Canada aflyses. Nogle folk beslutter sig for at afreagere på spillestedet, og smadrer vinduerne. Efter et stykke tid, ankommer politiet med hunde, der angriber mængden. Folk bekæmpes med peberspray og tæsket med politistokke.

 

Den 8. november har Axl sit første amerikanske radiointerview med KISW Seattle, før showet ved Tacoma Dome, hvor han bl.a snakker om det aflyste show dagen i forvejen. Læs her.

 

Den 6. december skulle GN'R have spillet ved First Union Center i Philadelphia, PA. Begge åbningsbands spillede denne aften. Mix Master Mike's sæt var færdig omkring kl. 21:50. Omkring 40 minutter senere, begyndte folk at buh'e. Efter kl. 23. begyndte folk at smide med stole og 10 minutter efter kom den chokerende meddelelse om, at showet var udsat på grund af helbredsproblemer. Nogle vrede fans smed med flasker, stole og trak tegl ned fra loftet. De væltede skraldespande og smadrede sceneudstyr. Mindst 15 mennesker blev skadet og ekstra politienheder blev sat ind for at få styr på mængden.

 

Den 9. december blev det meddelt, at resten af turnéen var aflyst. Læs her.

 

2003

 

Den 26. januar ser man det første til Axl siden den aflyste turne i 2002. Han er tilskuer ved Super Bowl XXXVII i San Diego. Se billedet her.

 

I februar måned udsender Classic Rock en artikel "Appetite For Self-destruction", om Axl og hans besværlige måde at føre sit liv på. Læs artiklen her.

 

I marts måned sender Axl Rose the Offspring et brev der forbyder dem at kalde deres næste album "Chinese Democracy (You Snooze, You Lose)", bare for sjov skyld, fordi de mener at Axl er for lang tid om at udgive sin plade. Læs her en artikel fra 2009.

 

Den 28, april sagsøger Robert John Axl for tilsyneladende at nægte at opfylde en tidligere kontrakt, hvor Rose indvilger i at betale 80,000$ for hundredevis af fotos af bandet som John har taget siden 1985. Læs her.

 

I juni måned deltager Axl ved en Led Zeppelin DVD udgivelsesfest ved Cat Club i Hollywood. Axl svarede på spørgsmål omkring albummet og hvornår det kom ud. Svaret var, at han håbede på en udgivelse sidst på året. Mange af de problemer med udgivelsen, skyldtes også Geffen Records, der var i en overgangsfase med en omorganisering - hvilket ville give Geffen bedre chancer for at få gennemført projekter fremover.

 

Den 16. august spillede - Ifølge MTV - Axl et par af "Chinese Democracy"'s numre ved the Crazy Horse Too i Las Vegas.

 

I september måned blev et nyt nummer - "I.R.S" - fra det kommende album, lækket på Eddie Trunks radioprogram. Læs her hvordan det skete.

 

2004

 

Den 2. februar sender Geffen Records et brev til GnR's management selskab, hvor de skrev følgende: "having exceeded all budgeted and approved recording costs by millions of dollars, it is now Mr. Rose’s obligation to fund and complete the album." Herefter blev midlerne ved studioet stoppet. Bandets udstyr blev pakket sammen og Axl trak sig tilbage til sit hus og forsvandt fra offentligheden igen. Den 19. annoncerer de for Greatest Hits albummet.

 

Den 15. marts udkommer "Greatest Hits" i Europa. Album når førstepladsen i mindst 9 europæiske lande.

 

Det meddeles den 23. marts, at GN'R har aflyst det planlagte show ved Rock In Rio, Portugal den 30 Maj. Ifølge pressemeddelelsen, er showet aflyst på grund af at Buckethead har forladt bandet. Axl: "If you’re waiting, don’t. Live your life. That’s your responsibility, not mine. But if you’re really into waiting, try holding your breath for Jesus, ’cause I hear the payoff may be that much greater." Læs Axls udtalelse her. Samme dag i USA blev "Greatest Hits" albummet udgivet, fordi Geffen ikke kunne vente længere på at indtjene de penge som de havde postet i Axls langvarige projekt.

 

I marts-april er bandet i The Village Recording Studios i West Los Angeles, CA, med producer Caram Constanzo og Pro Tools ingeniør Eric Cadieux.

 

Den 29. april finder en retssag sted i Los Angeles Superior Court, hvor Duff og Slash sagsøger Axl, for tilsyneladende at have snydt dem for mindst en million dollars, finder sted i ved Los Angles Superior Court. Læs her.

 

Den 4. maj sagsøger Duff & Slash Axl for at have snydt dem for mindst en million dollars. Læs her.

 

Den 11. juni fortæller Tommy Stinson i et interview at Axl nu producerer albummet: Stinson: "He likes to take all the members of the band and get the best out of each guy for each song. It's a brilliant process that gets everyone involved so everyone owns a piece of the song because they've put themselves into it.

 

Stinson said. "We have Robin Finck and Richard Fortus, and Buckethead will be on the record, too. I really have no idea why he decided to leave, but it didn't come out of left field because he's always come and gone. Even when I do see him, I don't know what he thinks."

 

Den 22. juni blev demooptagelser af Hollywood Rose udgivet af Deadline Music (Cleopatra Records). Tidligt i juni prøver Axl at stoppe udgivelsen men taber sagen i retten den 19. juli. Læs her.

 

Den 25. august afslører en tidligere ven af Axl, at han vil udgive demooptagelser fra hans band "Rapidfire", det første band som Axl kom med i da han ankom til Los Angeles. Læs her.

 

Oktober måned udkommer videospillet GTA: San Andreas. Axl lægger stemme til en radiovært med navnet Tommy "The Nightmare" Smith, på K-DST DJ. Lyt til Axl i spillet her.

 

 

2005

 

Den 26. januar meddelels det, at Axl har underskrevet en aftale med Sanctuary Records Group. Tidligere var det Warner Chappell der udgav Axl's værk. Handlen dækker både fremtidig materiale og bagkataloget.

 

I februar sagsøger Duff & Slash Axl for den handel han har lavet med Sanctuary. Handlen inkluderer GnR's bagkatalog, såvel som Axl's fremtidige materiale, inklusivt dusinvis af nye sange han optog til Universal Records. Læs her.

 

Den 4. marts udsættes retssagen hvor Duff & Slash sagsøgte Axl (maj 2004) for at have snydt dem for omkring en million dollars til den 8. november. Læs her.

 

Den 5. marts udtaler Michael Monroe at Axl var bange for at spille den samme dag som Hanoi Rock, da de spillede i Japan (2002). Læs artiklen her.

 

Den 6. marts svarer Merck Mercuridas, bandets nye manager på en artikel i NY Times: "As one of the few people involved in the making of this album I can tell your readers the following: W. Axl Rose is not interested in fame, money, popularity or what the New York Times or any other paper might think of him. His only interest is making the best album he is capable of so that it can have a positive effect in 2005 on people who are enthusiasts of music and interested in Guns N' Roses. His artistic integrity is such that he has chosen to do so without compromise at great personal sacrifice, which makes him a soft target for the sort of rubbish you have chosen to print. I believe he will have the last laugh." Læs her.

 

Den 20. marts udgiver Tom Zutaut en kommentar om samarbejdet med Axl. Læs her.

 

Den 1. & 8. april blev der lækket to demoversioner af I.R.S. Det blev senere vurderet til at være den samme version.

 

Den 22. august meddeler MTV at Duff og Slash sagsøgte Axl over retten til at udgive materiale under navnet Guns N' Roses og den licensafgift som de alle ejer. De beskylder Axl for at have omgået gruppens copyright på sangene uden deres accept så Axl alene tjente penge på dem. Læs her.

 

Den 29. august fastslog Axl's advokat at ASCAP (dem der indsamler penge til sangskribenter) lavede en fejl der resulterede i, at rettighederne ikke blev fordelt ligeligt mellem parterne i første kvartal af 2005.

 

 

2006

 

Den 13. januar slås Axl igen med retssager - denne gang med en bilforhandler i Beverly Hills, der ikke havde leveret to luksusbiler efter Axl havde betalt 20.000$ i depositum, og han heller ikke havde fået penge for den Ferrari han havde solgt. Læs mere her.

 

 

Den 13. januar deltog Axl i en fest for en Korn turne og sagde i et interview med Rolling Stone (Axl Rose Breaks His Silence), at hans favoritsang på albummet er "Better", "There Was A Time" og "The Blues". Axl fortalte at der er over 70 sange indspillet beregnet til tre album, der ville blive udgivet i de kommende år, inklusivt "Chinese Democracy". Axl: "I'm trying to do something different. Some of the arrangements are kind of like Queen. Some people are going to say, 'It doesn't sound like Axl Rose, it doesn't sound like Guns n' Roses. But you'll like at least a few songs on there." Om albummets forsinkelse: "It's not about being a control freak. It's about being maybe smart enough to go, 'No, that's a bad idea.' That's all it's about ? keeping the ability to at least have a shot as opposed to something that's just an obvious disaster. I want to make a good record. I don't want to throw a brick. This cannot be Shaq at the free-throw line. People will hear music this year." Læs her. Se billeder fra festen her.

 

Den 10. februar besøger Axl en lokal natklub i New York for at feste videre på hans fødselsdag tidligt på morgenen, på Club Stereo kl. 05:30, fordi han og hans venner havde været smidt ud fra en anden klub der skulle lukke kl. 04. Som tak for tjenesten, gav Axl Barry Mullineaux og Mike Satsky, ejerne af klubben, hver en cd med 10 numre på fra det kommende album. Læs her.

 

I februar lækkes hele studiodemoer fra "Chinese Democracy" - "I.R.S.""There Was A Time"/"T.W.A.T." "Better" og "Catcher in the Rye" online. Guitarist Brian May bekræfter at han spillede på "Cather In The Rye."

 

Den 3. marts ansøger Axl om at eje alt der udgives af Guns n' Roses. Ifølge Merck Mercuriadis: "This will not delay the new album - quite the opposite - tying up these loose ends allows us to get on with it."

 

Den 13. marts deltager Axl ved en Soprano "From The Premiere" special, og blev spottet sammen med James Gandolfini. Læs her.

 

Den 12. april møder Matt Sorum Axl i New York på en lkub der hed "6 and 8's". De hilste pænt på hinanden. Senere på aftenen mødte han ham igen i East Village, hvor de sad og snakkede sammen et godt stykke tid. Efter festen sluttede blev Matt kørt hjem til hans hotel af Axl. Hør interview med Matt her.

 

Den 5. maj overrasker Axl alle ved at dukke op til et spontant radiointerview på Eddie Trunk's radio show i New York, hvor Sebastian Bach også er gæst. Axl ankom lige fra bandets øvelse. Eddie spurgte hvornår Axl's nye album udkommer. Axl - tøver - men siger så: "på et tidspunkt dette efterår eller sent efterår" - og "Det udkommer i år."

 

Den 3. maj svarer Axl igen på Duff & Slash's retssag. Læs her. Dagen efter sagsøger han Slash. Læs her.

 

 

Den 18. maj, havnede Axl i problemer med Tommy Hilfiger kort før deres optræden ved Rosario Dawson's fødselsdagsfest i New York. Hilfiger blev tilsyneladende mopset over, at Axl flyttede Hilfigers kærestes glas, så Hilfiger slog Axl på skulderen. Skænderiet havde åbenbart noget med at gøre med at Axl datede Diane O' Conner, der var Michael Hilfiger's eksone. Hilfiger blev slæbt ud af sine egne sikkerhedsfolk for at undgå flere problemer. Ifølge ejeren af The Plumm, Noel Ashman, slog Hilfiger ud efter Axl to gange. Han sagde: "Axl was a gentleman and had the good sense not to retaliate, as he would have done some serious damage to Hilfiger". Dagen efter havde han et interview med KROQ - læs her.

 

 

Den 11. juni bliver noget af en overraskelse, da Axl afslører en gæstespiller ved showet i Donington, England. Flere shows annonceres, hvor Izzy Stradlin spiller med sin gamle ven. Læs her.

 

 

 

 

Den 26. juni blev Axl arresteret i Sverige for at have bidt en sikkerhedsvagt i benet (han kan virkelig ikke fordrage sikkerhedsvagter når han har drukket åbenbart!). Tilsyneladende havde Axl et skænderi med Beta, og sikkerhedsvagten prøvede at beskytte hende ved at gribe fat i Axl, men Axl troede han beskyttede hende ved at angribe vagten. Han blev løsladt om aftenen efter at have betalt bøden der lød på 5500$ (40.000 kr.) Han blev også beordret at betale vagten 1360$ (10.000 kr.) i svie og smerte. Manager Merck Mercuriadis fortalte at Axl kun erklærede sig skyldig i "voldelig opførsel" fordi han var blevet fysisk mishandlet af flere vagter der holdt ham nede mens en sygeplejerske tog en blodprøve - og de havde truet ham med tre ugers fængsel hvis han ikke gjorde som de bad om. Så han gav efter for ikke at turneen skulle aflyses. Mercuriadis sagde:

 

"We are in the middle of a tour. The Swedish authorities were very aware of this, yet continually threatened us over a 12-hour period with between five days and three weeks incarceration without bail if Axl did not 'co-operate'. They were fully aware that there were millions of dollars at stake, not to mention the hopes of tens of thousands of fans who had paid for tickets to see Guns N' Roses. The point is, the police report should not be taken at face value, and if one were to be explicit, this experience is tantamount to being held for ransom. If the context were any different, Axl would probably have preferred to spend the time in jail in order to ensure that all the facts were a matter of public record."

 

Den 11. juli blev Axl interviewet af ITV's Martin Brundle ved British Grand Prix i Silverstone, England før Søndagens Formula 1 British Grand Prix. Se her.

 

Den 11. august besøger den godhjertige Axl et hospital for kræftramte børn på University College Hospital i London, hvor han hilste på nogle patienter. Læs her.

 

Den 31. august gæsteoptræder Axl ved MTV Video Music Awards (præsenterer The Killers) og da han spørges om hvornår albummet udkommer, siger han "det er det her år". Men uden at uddybe yderligere.

 

I september på deres genopståede officielle hjemmeside(gnronline.com), annoncerer Guns N' Roses den første del af turneen i Nordamerika. En kryptisk besked lyder også : "As for Guns N' Roses forthcoming "Chinese Democracy" album the only comment at this time is that there are 13 Tuesdays left between now and the end of the year."

 

Den 11. september fortæller Axl i New York Metro Magazine, hvorfor albummet er så længe om at udkomme: "It's not about being a control freak. It's about being maybe smart enough to go, 'No, that's a bad idea.' That's all it's about keeping the ability to at least have a shot as opposed to something that's just an obvious disaster. I want to make a good record. I don't want to throw a brick. This cannot be Shaq at the free-throw line".

 

Den 18. oktober annoncerer Merck Mercuriadis i Rolling Stone: "The album will come out this year. There are ten Tuesdays left before January - it will come out on one of them. Han spøgte: "I don't know that we will announce a release date. You just might walk into your record shop one Tuesday and find it there.

 

Den 23. oktober ses Axl og hans kæreste Sacha, ved natklubben Snatch i Miami, Florida. Læs her.

 

Den 11. november optrådte Axl med et par sange ved Waldorf-Astoria i New York til et middagsselskab for "A Funny Thing Happened on the Way to Cure Parkinson's" 2006 Benefit for The Michael J. Fox Foundation. Læs mere her.

 

Den 14. december fyrede Axl Merck Mercuriadis.

 

Den 16. december I en pressemeddelelse på GnR's officielle website annoncerer Axl: "1) the remaining dates on the US tour are cancelled. 2) Merck Mercuriadis will no longer be the band's manager 3) that the album will not be released in 2006. 4) announces a tentative release date of March 6th, 2007". Han fortæller at bandet blev nødt til at aflyse resten af turneen fordi de havde brug for at gøre albummet færdig for at undgå at udsætte albummets udgivelse endnu engang. Omkring udgivelsesdatoen den 6. marts: "We would like to assure the fans that everything in our power will be done to meet this date. Once it is finalized and official, you will be notified. If we are delayed for unseen reasons, you also will be notified as soon as possible in regard to a new date, and the album will be released as shortly thereafter as is possible". Læs her.

 

Den 23. december optræder Axl med et ekslusivt fotosession i det italienske magasin L'Uomo Vogue med Sante D'Orazio, som han ikke har arbejdet med siden tidligt i 1990'erne. Læs her.

 

2007

 

Den 7. januar fortæller en artikel i Las Vegas Review-Journal, at Axl skulle have lagt de sidste vokaler på albummet ved Palms Recording Studio.

 

Den 18. januar døde Axl's telepatiske rådgiver, "Yoda", der havde fungeret som hans spirituelle rådgiver siden 1991. Hun og hendes mand, er takket på begge Use Your Illusion albummene. Der eksisterer en masse interne historier om Yoda, der var den, der skulle godkende alle, som Axl kom i kontakt med, og endda også hvor de skulle turnere. Se hendes blog her.

 

Den 23. februar meddelte Axl, at der ikke var fastsat nogen udgivelsesdato endnu for albummet. Del James postede en artikel på GnR's hjemmeside, hvor han fortalte at albummet var færdigt og det er ved at være færdig med at blive mixet.

 

Den 11. april blev GnR sagsøgt af Starlift Logistics bedre kendt som Speed of Sound, fordi de mente de ikke var blevet betalt for transporttjenester og tour service i 2006. Axl skyldte dem åbenbart 107.000$ plus renter. Black Frog Touring Inc/LL Business Management Inc, og LL Management Group West LLC arrangerer alle turneer på vegne af Guns N' Roses. Axl ejer Black Frog Touring og Black Frog Music Publishing. Læs dokumentet her.

 

Den 23. maj afslører og indrømmer Slash trods han tidligere benægtede det, at han havde forsøgt at skabe fred imellem ham og Axl i 2005 pga. en række retssager de havdee imod hinanden. Axl afslørede dette offentligt, og fortalte at Slash havde talt dårligt om sine daværende bandmedlemmer. Slash brugte de to efterfølgende år på at benægte den udtalelse. Slash fortalte dog, at det at han skulle have omtalt sine bandmedlemmer dårligt overfor Axl, var pure opspind. Slash: "I actually did go to Axl's house at one point, but I never saw him. I never talked to him. I left a note with his person over there having to do with the lawsuit that we were in. I don't know how it got turned into what it got turned into." Slash indrømmede at udtalelsen skabte interne problemer i hans band: "It was actually pretty detrimental at one point because it just got to be so overwhelming we couldn't seem to escape it."

 

Den 31. maj udgiver Mick Wall sin bog om Axl, der hedder "W.A.R.: The Unauthorized Biography of W. Axl Rose".

 

Den 20. juni rasede Axl ved et show i Brisbane, Australien, da en vred fan kastede en drink på haam fordi de kom for sent på scenen. På videooptagelser kan man se nogle få sekunder inde i Welcome To The Jungle, at en dåse flyver tæt forbi Axl, og han rammes af indholdet, hvilket får ham til at stoppe showet og spørge: "Is that what you want? You want a battle. If you're going to act like that, then you know I don't have to be here.'' Han gik af scenen og de andre i bandet improviserede forlængede soli indtil han vendte tilbage igen.

 

Den 6. juli havde GnR aflyst deres rygtede optræden ved Live Earth festivalen med følgende ord: "Guns N' Roses or myself will not be performing at Rio Live Earth or Live Earth for a couple of reasons. The first is that we were not asked until the last couple weeks while we were on tour in Australia and have upcoming sold-out dates already rescheduled in Japan. Our gear is already en route to Japan for these shows. We have attempted to find a solution to be able to perform in Rio, but unfortunately none has been suggested. I was asked to perform individually with Lenny Kravitz by the promoters and Mr. Gore. As we were working this out, Lenny unfortunately became injured and temporarily canceled his involvement from the event. According to the promoters, by the time they had reconfirmed Lenny's performance, there wasn't enough time to arrange flights for myself to Brazil and then to Japan for our upcoming shows."

 

Den 20. august meddeler Sebastian Bach, at Axl havde lagt vokal på tre af hans sange på hans Angel Down album. Axl: "Bas really wanted me on Bitchslap, and I got to try my own ideas on it. We're not saying much about the second track, as it may be taken a bit further, and when Bas played the third track, Stuck Inside, he suggested a kind of call-and-answer part. They allowed me the freedom to write my own words and melodies, and although it's only a couple of lines, it really felt great. The song has such a mean riff, and Bas' guys were so supportive in so many ways on tour and fun to hang with, that it was great to be a part of something of theirs and I think it really came out strong. For me, the three songs together are a good package. They are all different, with different approaches and styles from each other and from material I have on the upcoming Guns N' Roses record. For me, the timing couldn't be better and I'm quite surprised to be on one song, let alone three!!! Bas really knew where he saw my involvement on his album and had different options in mind. He knew what seemed obvious, what would be fun, what would work for his album and what he felt I would like. I really liked the energy of the tracks and since I'm rarely asked to do anything I'd actually enjoy or be glad to be a part of, I'm more than grateful for the opportunity and hope the fans get a kick out of it as well."-Axl

 

Se interview her m. Sebasian Bach. Læs interview her.

 

(Love Is) A Bitchslap (featuring Axl Rose)

Stuck Inside (featuring Axl Rose)

Back In The Saddle (featuring Axl Rose)

 

Den 25. november er det næsten ved at blive enden på Axls hjem, da de voldsomme brande i Californien havde spredt sig til hans område. Beta udtalte at Axl kæmpede for at redde sit hjem og sin nabos: "He helped a lot," sagde hun. "He did a lot. He was with the hose everywhere. Then the firetruck came in and locked us. So then they told us, ’Just close the garage doors and just go back in. There’s nothing you can do,’ because it was like an inferno outside." Læs mere her. De to mænd der startede ilden, blev idømt straf i 2010. Læs her. Se endnu en video her med omtale af Axls hus her.

 

Den 23. december udnævner New York Daily News Axl til en af de dummeste berømtheder med hans udtalelse: "It's really hard to maintain a one-on-one relationship if the other person is not going to let me be with other people."

 

2008

 

Den 22. januar fortæller Beta i et interview, at albummet blev gjort færdigt før jul 2007, samt at Axl i øjeblikket forhandler udgivelsen af albummet.

 

Den 26. marts meddeler Dr. Pepper at de vil give alle i Amerika (undtaget tidligere GNR guitarister Slash og Buckethead) en gratis dåse Dr. Pepper hvis Chinese Democracy udgives i 2008. Axl Rose svarer på GnR hjemmesiden: “We are surprised and very happy to have the support of Dr. Pepper with our album Chinese Democracy as for us this came totally out of the blue. If there is any involvement with this promotion by our record company or others we are unaware of such at this time. And as some of Buckethead's performances are on our album I'll share my Dr. Pepper with him.”

 

Den 27. marts meddeles det, at Axl har hyret musikmogulen Irvin Azoff og hans ven Andy Gould som bandets nye management team. Bandet havde været uden manager siden Merck Mercuriadis blev fyret. Axl: "I am very pleased to announce that Guns N’ Roses and I are now represented by the management team of Irving Azoff and Andy Gould. We are very excited and look forward to working with them and hope our relationship proves beneficial for everyone, especially the fans."

 

Den 16. april meddeles det, at Chinese Democracy VIL blive udgivet dette år. Det har kostet 16,5 mio. dollars at lave og skulle være i forhandling til udgivelse.

 

Den 18. juni udgives og streames ni af sangene fra det kommende album, på bandets MySpace site. De 6 af sangene har tidligere været lækket.

 

Den 23. juni i et interview med Sebastian Bach fortæller han om Axls temperament, og de gange Axl har været sur på ham over nogle spørgsmål: "There's only a couple of times he's ever gotten mad at me. One of them was when I let Ron Jeremy in his dressing room. He didn't like that at all. 'Why the fuck did you let Ron Jeremy in my dressing room?' I was like, dude, he was begging. That wasn't a good time for me. Axl goes from zero to 60 faster than a humming engine, I'll tell you that. When we were first hanging out in 2006, we were just standing around a bunch of people. I go, 'Axl, do you think you might get the record out? It would be a great time, now that we're on tour and everything.' He goes, 'Oh. Great! Everybody! Sebastian has a great idea here, man. Guess what? Sebastian, should I put out a record? Maybe it would be a good idea for me to put out a fucking record! Hey everybody, listen to this! I never thought of that! That never came to me! Oh, great idea dude.' I felt like Fred Flintstone in Mr. Slate's office."

 

"Another thing that I don't think you'll ever see is an Axl Rose reality show. When I see that shit, I laugh. Here's the only other time that he got mad at me. I had just finished shooting Supergroup for VH1. It was on TV in America while we were gallivanting across Europe. We had a beautiful dinner at some incredible Italian restaurant. We are sitting there and I go, 'Dude, I just shot this reality show for VH1 and they paid me this amount of money, man. It was fucking easy. It was only like two weeks. It was hilarious. Axl, if they paid me this amount of money, they'd pay you like a million bucks for 10 days of some shit.' He's looking at me with this look on his face and he's all quiet and he goes, 'Sebastian, you don't understand.' I go, 'What?' He goes, 'I will pay VH1 $2 million to leave me the fuck alone!' I would bet my life you won't be seeing the Axl Rose reality TV show."

 

I Juni måned postede en blogger med navnet Skwerl hele Chinese Democracy albummet på sin blog "Antiquiet", og blev kort efter opsøgt af to FBI agenter på sit arbejde: "It was kind of an ambush," fortalte han til Rolling Stone. "When I came back from lunch they were waiting in the lobby for me. It's a little creepy they know where I work." Læs her.

 

Den 5. september blev Slash interviewet og fortalte at han hørte albummet, og han blev spurgt om hvad han synes om musikken:

"To tell you the truth: I already listened to it. At first I thought that I would never listen to it until it’s released, but someone handed it to me and I was in my car and I was like 'Okay, let’s give it a try.' So I listened to it: It’s a really good record. It’s very different from what the original Guns N’ Roses sounded like, but it’s a great statement by Axl. Now I understand where he was heading all this time. It’s a record that the original Guns N’ Roses could never possibly make. And at the same time it just shows you how brilliant Axl is. So it was a relief for me to actually hear it."

Den 9. oktober annonceres udgivelsen for det nye Guns N' Roses album Chinese Democracy til at udkomme den 23. november 2008 via Best Buy.

 

Den 20. november blev albummet streamet helt på bandets MySpace side.

 

Den 24. november opnåede Chinese Democracy rekord med 8.4 million streams da albummet havde premiere på GN'Rs MySpace side natten til Torsdag, 20. november til midnat søndag, 23. november. Premieren var det største salgsarbejde i MySpace's fem års historie.

 

Den 1. december rygtes det, at cheferne for pladeselskabet er rasende fordi Axl ikke har givet en lyd fra sig i to måneder, hvilket kostede bandet førstepladsen efter at have brugt 15 år og over 15 millioner dollars på projektet. Albummets første uge i USa solgte mellem 300,000 og 500,000. Til sammenligning solgte Appetite For Destruction i 1987 hele 28 millioner dollars. En insider fortæller: "The label is really glad to have him back. But it is frustrating because the album would have had a much better chance of going to No1 if he had only been prepared to show his face. People have been trying to contact him for two months and he's been completely AWOL. You would have thought after spending 15 years on an album you might do a few weeks promotion."

 

Den 4. december skummer Mick Wall stadig af raseri over sangen Get In The Ring, og han truer med at udgive telefonsamtalen mellem ham og Axl om hvad han sagde angående Vince Neil. Wall postede interviewet i Kerrang Magazine og Axl benægtede det hele. Men han udfordrede dog Neil til en slåskamp iunder et interview med Kurt Loder senere.

 

Ti dage efter dropper albummet ud af Billboards Top Ti, fordi det kun har solgt 57,000 kopier i uge nummer to, hvor der blev solgt 261,000 kopier i første uge.

 

Under navnet "Dexter" poster Axl svar på brugeres spørgsmål på to fanfora (mygnr.com & htgth.com)

 

Den 25. december afslører Rolling Stone sin top 50 bedste album i 2008. GnR kommer ind på en 12. plads.

2009

 

Den 3. januar kom Axl ind på en 7. plads på listen over de bedste stemmer i Rock Top 40.

 

Den 11. januar takkede Mickey Rourke Axl for at have givet tilladelse til at bruge "Sweet Child O'Mine" gratis i hans film, efter at han havde vundet en Golden Globe Awards for bedste skuespiller.

 

Den 14. februar - Axl er på forsiden af Billboard magazine med overskriften "Axl speaks".

 

Den 27. februar - Nyt Axl interview af Del James, hvor Axl fortæller at det originale lineup af GN'R er dødt og begravet.

 

Den 11. december - GN'R spiller deres første show af fire på den asiatiske turne i Taipei, Taiwan ved Taipei City Stadium. Det er det eneste udendørsshow på denne del af turnéen og er samtidig det første show i Taiwan, samt det første show med den nye guitarist DJ Ashba. Før afrejsen i Los Angeles International Airport, angreb Axl en paparazzi der greb fat i en kvinde han fulgtes med, hvilket fik Axl til at slå fotografen ned- Læs mere her og se videoklippet.

2010

 

Den 17. februar meddeler Axl i en twitter, at Doug McGhee nu er manager for GnR. Læs her.

 

Den 27. februar er der et kort interview med Axls personlige massageterapeut, Cornelia Tan, der var med på Canada turneen. Læs her.

 

Den 1. marts skriver Axl en vigtig besked på sin twitter konto:

 

IMPORTANT NOTICE!!!

 

There are NO new Guns N' Roses shows added to our current onsale itinerary dated as of February 25th. This means NO SHOWS in Panama, Costa Rica or Guatemala regardless of ANYONE's claims or ticket sales. These dates or ANY additional dates anywhere other than those already previously announced and on sale before February 25th will NOT BE HONORED. There will be NO EXCEPTIONS until further notice here on this my personal twitter account. If you have purchased tickets to ANY suggested new dates being offered after February 25th please contact your place of purchase for refunds. We apologize for any inconvenience.

 

Den 3. marts kan man læse en artikel der fortæller hvor meget Axl fester når han ikjke spiller koncerter. Læs her.

 

Den 26. marts sagsøger Irving Azoff Axl for to millioner dollars i ubetalt kommissioner. Læs her.

 

Den 18. maj på hollywoodreporter.com er der en artikel der fortæller at Axl sagsøger Azoff for 5. millioner dollars. Læs her.

 

Den 14. juni vender Axl & Co. tilbage til Danmark igen. Denne gang et besøg i Gigantium i Aalborg. Bumblefoot sagde i et interview, at dette var deres hidtil bedste show i 2010. Læs mere her og se klip fra showet. Axl havde base på Hotel D'angeterre i København, og inden han fløj til Aalborg nåede han at komme på en date med The Voice-værtinden Ditte Hapel.

 

 

Den 27. august nægter Axl & Co at forlade scenen ved Reading Festival, da strømmen bliver slukket til deres show. Læs mere her.

 

Den 31. august ses Axl feste på den eksklusive bøsseklub "Bungalow 8" i London, efter det katastrofale show ved Reading Festivalen om fredagen, hvor bandet kom en time for sent på scenen og strømmen slukket på grund af en lokal lov om støj sent på aftenen. Læs mere her.

 

Den 14. oktober svarer Irving Azoff på Sxl Roses beskyldninger. Læs her.

 

Den 21. oktober rapporterer TMZ.com at Axl er beskyldt for at have smadret en Bentley der koster 192.000 dollars, han havde lejet i 2005 - og derefter ignorerede en regning der lød på 73,976 dollars. Læs mere her.

 

Den 23. november meddeles det, at Axl sagsøger Activision for 20 millioner dollars, fordi han ikke vil stå forenet med Slash på Guitar Hero for deres brug af "Welcome To The Jungle" med billede af Slash. Læs mere her.

 

Den 9. december topper Axl på listen over "Greatest Lead Singers of All Time". Se listen her.

2011

 

Den 3. februar svarer Axl på Slash's genforeningsønsker med Axl, hvis denne ville undskylde overfor ham, og bekræfter ligeud, at der overhovedet ingen planer vil komme om at genforene det originale band. Axl: "Contrary to anyone's claims there are no concrete plans, nor were there ever for a tour and certainly not to replace anyone in the band, beyond a collection of random ideas thrown out by various individuals without any real foundation."Læs her.

 

Den 21. juni blev Axl stemt ind på en 4. plads, kun overgået af Elvis Presley, Freddy Mercury og Michael Jackson som "Greatest Singers Of All Time". Læs her.

 

Den 2. oktober spiller GnR i Rio de Janeiro i silende regn. Showet livestreames på nettet - men Axl ser ud til at være ilde til mode og det ses op til flere gange under showet. Nogle dage efter udsendes der en offciel meddelelse fra bandet: "GUNS N' ROSES would like to set the record straight on Rock In Rio. The festival's inadequate production and the downpour of rain delayed the event. Anyone who was there knows that SYSTEM OF A DOWN did not leave the stage until close to 1:15 in the morning. SYSTEM's extensive stage production did not finish coming offstage until 1:45 a.m. GN'R's production was up and ready to go at 2:15 a.m. Axl [Rose, GUNS N' ROSES lead singer] got to the venue before 1 a.m. and he came ready to go onstage. The inadequate cover of the Rock In Rio stage caused a further delay when the soundboard went down due to water damage and was replaced as quick as possible. GN'R walked onstage at 2:40 a.m. and played for two-and-a-half hours in the pouring rain. GN'R would never seek to intentionally disrespect anyone, especially their fans."

 

Den 10. oktober ser man en vred Axl råbe noget til sikkerhedsfolkene ved ankomsten i Rosario, Argentina. Dette skulle være grunden til hans vredesudbrud, der blev filmet af en fan og lagt på youtube: "Axl arrived at Rosario Airport in order to take his private plane. The problem was that the airport hadnt opened the gate through which he had to enter as a private custumer + the noise, shouts and sh*t of "the same old kinds of fans" (...) After a while the situation started to get annoying... Then the car went to the main gate of the airport. The bodyguards (or the Airport security, that's not specified) started to push us backwards so that we would not get close and the taxi could get to the gate. But the taxi took so long that Axl got pissed and got off the car." Læs artikel her.

 

Den 17. oktober lækkes en video med Axl der står og fortæller en sjov historie om Slash, som blev for fuld og pissede i bukserne, hvorefter Axl kunne overtage hans date. Se her.

 

Den 29. oktober blev Axl interviewet til VH1's That Metal Show der sendes den 11. november på kanalen.

 

Den 7. december meddeler Clevelands Rock N' Roll Hall Of Fame GnR (det originale band) som en af de bands der bliver indført den 14. april 2012. Spekulationerne tager til om bandet genforenes til denne begivenhed over de kommende måneder. Ved showet i Ohio kommenterede Axl med ordene: "I'd like to thank the Rock N' Roll Hall of Fame and our fans. This is your victory."

 

Den 13. december ved et show i Salt Lake City, modtager Axl byens nøgle, af byens borgmester. Læs artiklen her. Her kan du se borgmesteren i et interview om begivenheden.

 

Den 16 & 17. december åbner Duff's band Loaded for GnR i hhv. Seattle og Vancouver.

 

Dele af et interview med Axl i december måned med Los Angeles Times kan læses her.

 

2012

 

Den 13. januar fortæller en kilde People.com at Axl Rose har været jury i en civil retssag i 4 dage i Santa Monica, CA. Axl: "It was relatively painless. I was fortunate that everyone in the courthouse and jurors were all really great, plus I got to see daylight from a different prospect."

 

Den 6. februar fylte Axl rundt - 50 år gammel!!! Se en facebook side der er tilegnet de 50 år Axl har levet her.

 

Den 11. april meddeler Axl at han ikke dukker op for at modtage indføjelsen i Rock N' Roll Hall Of Fame. Læs her. Et svar på den overvældende respons som Axl fik, kan læses her. Følg debatten på vores forum her.

 

Den 24. oktober optræder Axl for første gang i et live interview hos Jimmy Kimmel. Se interviewet her.

 

Den 30. oktober interviewes Axl hvor han lover at komme til tiden ved Las Vegas koncerterne, samt at der ikke ville gå så lang tid at udgive som Chinese Democracy. Læs her.

 

 

 

L.A. Guns 1984

 

Imens Hollywood Rose var gået hver til sit, dannede Bill L.A. Guns med Tracii Guns (og muligvis Izzy).

 

Slash & Axl talte ikke sammen i oktober 1984, og det blev ikke bedre af, at Axl ringede til Marc for at bede ham om at tage fotos ved showet. På det tidspunkt ville Marc ikke fortælle Slash at han hjalp Axl og Tracii fordi Slash nok ville blive sur. Tracii og Slash havde altid været i rivaliserende bands siden de gik i samme skole. Slash og Axl snakkede ikke sammen på dette tidspunkt. Marc husker, at Axl ringede til Slash på et tidspunkt for at bede Slash om at lære Tracii de nye guitar riffs til "Back Off Bitch", som Slash havde skrevet. Slash afviste dem prompte.

 

Herunder er de 2 følgende shows, som Axl spillede under navnet L.A. Guns.

 

Oktober

 

05. Troubadour, Hollywood, CA

13. Troubadour, Hollywood, CA

 

L.A. Guns & Hollywood Roses = Guns N' Roses 1985

 

Efter at have spillet genforeningsshowet i december 1984, faldt Hollywood Rose lige så stille fra hinanden igen. Tracii Guns, Ole Beich og Rob Gardner fra L.A. Guns forblev ven med Axl. Tracii og Axl kom op mede et nyt bandnavn, som var en sammenføjning af begge bandnavne - Guns & Roses. Bandet spillede for første gang under det nye navn på Troubadour i Hollywood.

 

Marts:

 

BAND:

Axl Rose - Vokal

Tracii Guns - Guitar

Izzy - rytmeguitar

Ole Beich - Bass

Rob Gardner - Trommer

 

26. Troubadour, Hollywood, CA

 

April:

 

BAND:

Axl Rose - Vokal

Tracii Guns - Guitar

Izzy - rytmeguitar

Duff McKagan - Bass

Rob Gardner - Trommer

 

11. Radio City, Anaheim, CA

24. Troubadour, Hollywood, CA

25. Dancing Waters Club, San Pedro, CA

27. Timbers Club, Glendora, CA

22. Troubadour, Hollywood, CA