Duff McKagan

MICHAEL "DUFF" MCKAGAN

Opdateret: 27-12-12

Født: 5. February 1964, Seattle, Washington, USA

Aktiv: 1985–1997

 

Instrumenter: bass, baggrundsvokal

 

Musik: Appetite for Destruction (1987), G N' R Lies (1988), Use Your Illusion I (1991), Use Your Illusion II (1991), "The Spaghetti Incident?" (1993)

 

Tidligere Bands: Fastbacks, The Fartz, the Vains, SillyKillers, 10 Minute Warning, Road Crew,

Guns N' Roses, Neurotic Outsiders, Loaded, The Racketeers, Velvet Revolver

 

 

Officiel Hjemmeside:

 

duffmckagans-rawpower.com

Myspace

 

Relaterede sider:

 

Wikipedia

 

 

Fansider:

 

 

BAGGRUND

 

Antallet af bands Duff var midlertidig i før GnR var 31 (de fleste af dem var fest-bands der kun spillede sammen én gang), inklusivt the Fartz [trommer], 10 Minute Warning, Cannibal [guitar], the Living, Silly Killers, The D.T.'s, Cleavage, The Fastbacks [trommer], Vains, Crisis Party, Our Gang, Wandering Bandeleros, Thankless Dogs og Hobo Skank. Mange gange var han med i flere aktive bands på samme tid - det var meget normalt dengang!

 

LIVE

1979-1982:

 

I en alder af 14 år i 1979, dannede Duff sit første band - punkbandet The Vains sammen med hans ven Chris Utting og John Conte. Duff spillede på bas. På samme tidspunkt spillede han også med dem i punk bandet the Living (med Greg Gilmore), der bla. åbnede shows for Hüsker Dü og D.O.A., og derfra opnåede de en skare af fans der fulgte dem. Han kom også med i endnu et band på omkring samme tid - The Fastbacks - som han var i fra 1981-1982.

 

1980:

 

The Vains

 

Duff McKagan spiller bas og synger på en sang på The Vains album "School Jerks".

 

The Living

 

John Conte (vokal, 1979-1981)

Chris Utting (Guitar, 1979-1980)

Greg Gilmore (trommer, 1980-1981)

Duff McKagan (Bas)

Todd Fleischman

 

 

 

1981-1983:

 

Bandet blev dannet i 1981, efter at The Living gik i opløsning.

 

The Fartz (wiki)

 

Læs et interessant interview med Blaine Cook her.

 

Blaine Cook (vokal)

Paul Solger (guitar, 1982-83)

Tommy Hansen (guitar, 1981)

Steve Fart (bas)

Loud Fart (drums, 1981-82)

Duff McKagan (trommer 1981-1983)

 

 

Duff spillede trommer på The Farts album "You We See You Crawling" på side A, nr. 2,3,4,5 og på side B 3.

 

 

1979-1981:

 

The Fastbacks (wiki) (se også her)

 

De tre skolekammerater Kurt Bloch, Kim Warnick, og Lulu Gargiulo dannede bandet The Fastbacks, som Duff også kom med i på et år før han flyttede til L.A..

 

Kurt Bloch (guitar)

Kim Warnick (bas, vokal)

Lulu Gargiulo (guitar, vokal)

Duff McKagan (trommer, vokal 1979-1981)

 

December 1980

 

05 - Gorilla Room, Seattle, WA

NOTE: Duff spiller sit første show med Fastbacks

 

1981:

 

Duff spillede i alt 10 Fastbacks show, inklusivt det ene, hvor de åbnede for Joan Jett i Marts måned 1981. Ingen anede på dette tidspunkt, at Duff ville være nr. 2 i den lange række af trommeslagere i the Fastbacks line-up (eller at han ville ende med at spille bas på "Sweet Child of Mine" i Guns N' Roses). Duff's medlemsskab varede dog kun under et halvt år, fordi han var alt for involveret i for mange bands på samme tid, så han stoppede i juli måned, men vendte senere tilbage som roadie for dem på Fastbacks første road trip tour i 1984.

 

Januar

 

20 - Triangle studios, Seattle, WA (Google Maps)

NOTE: The Fastbacks har deres første rigtige optagelser her. De optog fire sange: Someone Else's Room, Was Late, It's Your Bithday og You Can't Be Happy.

 

Duff spiller trommer på bandets plade "It's Your Birthday". Lyt her.

 

Marts

 

06 - The Fastbacks åbner for Joan Jett.

 

Juli

 

24 - Gorilla Room, Seattle, WA

NOTE: Duff spiller sit sidste show med The Fastbacks. I september bliver dette spillested lukket af politiet under en razzia, på grund af klager over at mindreårige bands får lov til at spille der, men at de så tager deres mindreårige venner og familiemedlemmer ind - Duff er én af dem, der bliver "fanget".

 

 

1982:

 

Sillykillers (link)

 

Duff spiller trommer og synger baggrundsvokal på titelsangen på "Not That Time Again" albummet.

 

Duff boede i San Francisco da han var i dette band, som trommeslager. Han flyttede tilbage til Seattle og kom med i Cannibal, og spillede guitar.

 

  1. Not That Time Again (lyd)
  2. Knife Manual
  3. Social Bitch
  4. Sissie Faggots

 

 

 

 

The Vains 1979 (fra htgth.com)

(fra htgth.com)

1983-1985:

 

10 Minute Warning (wiki)

 

I 1983 skiftede The Fartz navn til 10 Minute Warning da bassisten Steve Fart stoppede. De tilbageværende medlemmer, Blaine Cook, Duff McKagan og Paul Solger, koncentrerede sig om sange der rockede og ikke anti-dit og anti-dat sange. Solger husker bandet som: "melding punk rock with more psychedelic 60s stuff; not so much heavy metal yet, except for early Black Sabbath".David Garriques kom med på bas. Han blev efterfulgt af Daniel House.

 

Efter en vestkyst turne med the Dead Kennedys, stoppede Blaine og blev erstattet af Steve Swad (fra The Swads). Duff skiftede fra trommer til rytmeguitar, Paul på leadguitar og Greg på trommer.

 

 

 

1984:

 

Januar

 

The Fastbacks

 

Duff Mckagan – guitar

Paul Solger – lead guitar

Greg Gilmore – trommer

David Garrigues – bas

 

The Fastbacks' første tour. Duff var deres første roadie.

 

Duff og Greg Gilmore kørte til L.A. i hans gamle Ford efter de havde sparet penge sammen. Duff havde ikke råd til at leje et værelse, så han måtte bo i sin gamle Ford. Duff fvar så heldig at få et job den samme dag han ankom i L.A. på et sted der hed Black Angus i Northridge, Hollywood. De begyndte at svare på annoncer og gik til prøvespilninger sammen. På dette tidspunkt havde Duff bestemt sig for at være bassist. En uge efter deres ankomst til L.A. svarer Duff på en af de mange annoncer de så igennem, og møder Slash og Steven fra Roadcrew. Slash fandt på et riff, der senere dukkede op i 'Paradise City'. Greg Gilmore var med i et par af deres øvelsessessioner, men besluttede at flytte tilbage til Seattle (han spillede senere i Mother Love Bone, der inkluderede Jeff Arment og Stone Gossard, begge medlemmer af Pearl Jam).

 

Duff er medlem af 10 Minute Warning indtil senere på året i 1984 hvor han flyttede til L.A. Dave Garriques bliver derefter den nye bassist. Han blev efterfulgt af Daniel House. Snart efter, stoppede Cook, der var det sidste originale medlem af Fartz. Den nye sanger blev så Steve Verwolf (vokal, 1982-84). Dette line-up optog sange til en EP tidligt i 1984 (den blev aldrig udgivet). Da trommeslageren Greg Gilmore kom med i bandet, skiftede Duff til guitar. Da House og Verwolf var i bandet, havde 10 Minute Warning udviklet sig fra hardcore til noget halvt-improviseret gotisk musik, som Henry Rollins sammelignede med en punk version af Hawkind. Dette lineup optog en pladefuld af materiale, som aldrig blev udgivet, før de splittede i begyndelsen af 1985. Deres sidste officielle show blev spillet på Lincoln Arts. Mens han boede i Seattle, blev Duff spurgt om han ville med i et engelsk band der hed Angelic Upstarts. Men det krævede at han skulle flytte til England, så han takkede nej til tilbuddet.

 

1985:

 

Januar

 

The Fastbacks:

 

Fastbacks anden turne fandt sted mellem 17 og 22 maj i '85 på USA's Vestkyst med DOA (De spillede også med Dicks og Circle Jerks). Turneen er mest bemærkelsesværdig for et show de spillede i Reno, NV ved Skate Plus hvor de spillede Van Halen's "Everybody Wants Some". Første show efter turnéen blev spillet 8 juni ved Gorilla Gardens. Ved dette show skulle bandet åbne for det endnu ukendte band Guns N' Roses. GnR spillede for 12 mennesker i alt - medregnet de 5 bandmedlemmer! Det var Duff McKagan der havde arrangeret turnéen via sin punkforbindelser, da han blev bassist i Guns N' Roses, efter Ole Beich stoppede.

 

Guns N' Roses:

 

Axl Rose

Izzy Stradlin

Duff McKagan

Slash

Steven Adler

 

Turnéen skulle ellers have været fortsat op ad vestkysten, men som vi ved brød GnR's Pontiac varevogn sammen 160 km væk fra L.A. (omkring 1770 km fra Seattle). Axl, Slash, Duff, Izzy, og Steven blev nødt til at tomle den resten af vejen!

 

gnfnr.dk - 2013 Designed by Michael Jeppesen.

 

DISCLAIMER: This is a non-profit tribute site to Guns N' Roses. No copyright-infringement is in any way, shape or form intended, although pictures or sources have been used with or without permission.