1985-1996

GUNS N' ROSES

1985-1997 MEDLEMMER

 

Disse musikere herunder, er dem, der er inkluderet i det, jeg kalder for "det gamle band", dvs. Appetite og Illusion lineuppet. Her sendes du videre til de blogge jeg har oprettet til hver af dem ,så du kan følge lidt med i hvad de har lavet i sin fritid af sideprojekter, og mens de var i bandet.

 

Alle, der kender bandets musik, og har læst lidt om deres baggrundshistorie igennem utallige interviews i medierne og i bøger, ved hvordan navnet Guns N' Roses blev opfundet. Da bandet endnu var ungt i 1985, spillede de med en del medlemmer fra deres tidligere bands, Axl og Izzy spillede med Hollywood Rose, sammen med Tracii Guns, Rob Gardner og Ole Beich (erstattet af Chris Weber efter 1 show), og de fire blev den første inkarnation af Guns N' Roses, der var en sammensmeltning af L. A Guns & Hollywood Rose. Beich blev udskiftet med Duff McKagan, og Tracii Guns forlod gruppen, der blev erstattet af Slash. Duff bookede en vestkyst-turné, og de to sidste medlemmer i bandet Gardner og Chris Weber forlod dem lige i sidste øjeblik, hvilket fik Duff til at anbefale Axl Slash og Steven Adler fra deres gruppe Road Crew.

 

Bandet slog igennem med deres debutalbum i 1987, selvom der skulle gå yderligere et år før de kunne mærke det. Efter det, lå verden for deres fødder, men de var alle mere eller mindre ude i alvorlige misbrugsproblemer, hvilket også reflekteredes i deres liveshows. Men ikke desto mindre, vandt bandet alligevel anerkendelse for deres album Appetite For Destruction, og for deres liveoptrædener. Med deres rygte, som verdens mest farligste band, nåede de det mål de havde sat sig fra start; de ville gøre som det passede dem, og de havde Geffen Records til at hjælpe dem med det.

 

De originale medlemmer gled fra hinanden allerede efter 1990, og da Steven Adler var den første til at blive fyret fra bandet, var den næste, der fulgte efter, Izzy i 1991, der havde kommet sig oven på sit stofmisbrug, og ville væk fra Duff og Slash, der stadig var under indflydelse af alkohol og stoffer. Gilby Clarke overtog Izzy's plads, og beholdt den indtil 1994, hvor han noget usikker på hvad der skete, blev fyret fordi Axl ikke havde brug for ham længere som tourmusiker, eller i studiet. Den, der kom ind for at overtage Gilby's plads, var Axl's barndomsven Paul Huge, der forblev et "studiomedlem", og hjalp Axl med det næste GnR-projekt. Axl, Slash, Matt og Duff arbejdede på det næste album, og det sidste officielle interview med Axl og Slash, virkede lovende for deres samarbejde. Slash havde lige givet Axl hans demo, og bagefter skulle de så finde ud af hvad de kunne bruge det til. Men problemer opstod, da Axl ikke brød sig om det, da han ikke ønskede en traditionel rock-plade, men noget mere personligt udfordrende. Dette medførte, at Axl og Slash gled lidt fra hinanden, og pga. manglende respons fra frontmanden, dannede Slash sig sit eget sideprojekt, og brugte musikken til det, og drog ud på turne i 1995.

 

Axl blev i mellemtiden pludselig klar over situationen, og fortrød at han havde afvist Slash's musik, forhindrede Duff, Matt og Gilby i at tage på turne med hans band, og det førte til flere gnidninger imellem kammeraterne. Det, som havde startet balladen, var deres bidrag til Tom Cruise's 1994 film, Interview with the Vampire, hvor Paul "Huge" Tobias, der spillede over Slash's guitar i The Rolling Stones coversangen "Sympathy For The Devil".

 

Året efter i 1996, prøvede de endnu engang at samles i studioet, på Axl's "ordrer", men han dukkede aldrig op, og da han så endelig gjorde, kom de op at skændes mere eller mindre, og Matt blev irriteret og irettesatte Axl, der fyrede ham kort efter. Al den ballade, havde gjort et eller andet ved Duff, der begyndte at tage sit liv alvorligt, da han mærkede konsekvensen af sit misbrug efter den 3 år lange verdensturne fra 1991-1993. Han besluttede at indstille sin karriere i 1997, og året efter det, var han officielt ude af bandet. Axl var nu alene, sammen med Dizzy, Paul og et par andre, der kom forbi studiet, for at arbejde på Axl's projekt.

 

 

1985-1993:

 

W.Axl Rose (1985-) (pdf)

Izzy Stradlin (1985-1991) (pdf)

Slash (1985-1996) (pdf)

Duff McKagan (1985-1997) (pdf)

Steven Adler (1985-1990) (pdf)

Matt Sorum (1990-1997) (pdf)

Dizzy Reed (1990-) (pdf)

Gilby Clarke (1991-1994) (pdf)

 

 

 

gnfnr.dk - 2013 Designed by Michael Jeppesen.

 

DISCLAIMER: This is a non-profit tribute site to Guns N' Roses. No copyright-infringement is in any way, shape or form intended, although pictures or sources have been used with or without permission.