Nuværende X-medlemmer 1985-2014

 

GUNS N’ ROSES 1985-1993:

Disse musikere herunder, er dem, der er inkluderet i det, jeg kalder for “det gamle band”, dvs. Appetite og Illusion lineuppet. Her sendes du videre til de blogge jeg har oprettet til hver af dem ,så du kan følge lidt med i hvad de har lavet i sin fritid af sideprojekter, og mens de var i bandet.

Alle, der kender bandets musik, og har læst lidt om deres baggrundshistorie igennem utallige interviews i medierne og i bøger, ved hvordan navnet Guns N’ Roses blev opfundet. Da bandet endnu var ungt i 1985, spillede de med en del medlemmer fra deres tidligere bands, Axl og Izzy spillede i deres band Hollywood Rose, sammen med Tracii Guns, Rob Gardner og Ole Beich (erstattet af Chris Weber efter 1 show), og de fire blev den første inkarnation af Guns N’ Roses, der var en sammensmeltning af L. A Guns & Hollywood Rose. Beich blev udskiftet med Duff McKagan, og Tracii Guns forlod gruppen, og blev erstattet af Slash. Duff bookede en vestkyst-turné, og de to sidste medlemmer i bandet Gardner og Chris Weber forlod dem lige i sidste øjeblik, hvilket fik Duff til at anbefale Axl Slash og Steven Adler fra deres gruppe Road Crew.

Bandet slog igennem med deres debutalbum i 1987, selvom der skulle gå yderligere et år før de kunne mærke det. Efter det, lå verden for deres fødder, men de var alle mere eller mindre ude i alvorlige misbrugsproblemer, hvilket også reflekteredes i deres liveshows. Men ikke desto mindre, vandt bandet alligevel anerkendelse for deres album Appetite For Destruction, og for deres liveoptrædener. Med deres rygte, som verdens mest farligste band, nåede de det mål de havde sat sig fra start; de ville gøre som det passede dem, og de havde Geffen Records til at hjælpe dem med det.

De originale medlemmer gled fra hinanden allerede efter 1990, og da Steven Adler var den første til at blive fyret fra bandet, var den næste, der fulgte efter, Izzy i 1991, der havde kommet sig oven på sit stofmisbrug, og ville væk fra Duff og Slash, der stadig var under indflydelse af alkohol og stoffer. Gilby Clarke overtog Izzy’s plads, og beholdt den indtil 1994, hvor han noget usikker på hvad der skete, blev fyret fordi Axl ikke havde brug for ham længere som tourmusiker, eller i studiet. Den, der kom ind for at overtage Gilby’s plads, var Axl’s barndomsven Paul Huge, der forblev et “studiemedlem”, og hjalp Axl med det næste GnR-projekt. Axl, Slash, Matt og Duff arbejdede på det næste album, og det sidste officielle interview med Axl og Slash, virkede lovende for deres samarbejde. Slash havde lige givet Axl hans demo, og bagefter skulle de så finde ud af hvad de kunne bruge det til. Men problemer opstod, da Axl ikke brød sig om det, da han ikke ønskede en traditionel rock-plade, men noget mere personligt udfordrende. Dette medførte, at Axl og Slash gled lidt fra hinanden, og pga. manglende respons fra frontmanden, dannede Slash sig sit eget sideprojekt, og brugte musikken Axl havde afvist til det, og drog ud på turne i 1995.

Axl blev i mellemtiden pludselig klar over situationen, og fortrød at han havde afvist Slash’s musik, forhindrede Duff, Matt og Gilby i at tage på turne med hans band, og det førte til flere gnidninger imellem kammeraterne. Det, som havde startet balladen, var deres bidrag til Tom Cruise’s 1994 film, Interview with the Vampire, hvor Paul “Huge” Tobias, der spillede over Slash’s guitar i The Rolling Stones coversangen “Sympathy For The Devil“.

Året efter i 1996, prøvede de endnu engang at samles i studiet, på Axl’s “ordrer”, men han dukkede selv aldrig op, og da han så endelig gjorde, kom de op at skændes mere eller mindre, og Matt blev irriteret og irettesatte ham, men Matt blev fyret kort efter. Al den ballade, havde gjort et eller andet ved Duff, der begyndte at tage sit liv alvorligt, da han mærkede konsekvensen af sit misbrug efter den 3 år lange verdensturne fra 1991-1993. Han besluttede at indstille sin karriere i 1997, og året efter det, var han officielt ude af bandet. Axl var nu alene, sammen med Dizzy, Paul og et par andre, der kom forbi studiet, for at arbejde på Axl’s projekt.

1985-1993:

Steven Adler (1985-1990)
Izzy Stradlin (1985-1991)
Gilby Clarke (1991-1994)
Slash (1985-1996)
Duff McKagan (1985-1997)
Matt Sorum (1990-1997)

GUNS N’ ROSES 1997-2013

I 1996, hvor Axl tilbragte meget tid i studiet, når de andre ikke var der, kom der en del musikere ind og ud af bandet svingdør, men dem, der blev hængende, var Tommy Stinson og Robin Finck. Guns N’ Roses var ikke officielt gået i opløsning, men fans vidste godt hvor landet lå. Alligevel klyngede de sig til det spinkle håb, om at høre endnu et album fra det originale GnR-lineup. Matt Sorum var officielt ude af bandet i juni 1997 og Duff i August. Axl trak sig tilbage fra offentlighedens søgelys, imens han rekrutterede medlemmer til det nye lineup. Men grimme retssager, hvor mere eller mindre associerede med det gamle band sagsøgte Axl, stak en kæp i hjulet for mange af hans projekter. Næsten hvert år, hørte man rygter om det kommende GnR album, lige indtil Axl endelig viste tegn på at ville ud at spille live igen med sit nye band, der i 2001 bestod af Axl, Paul, Dizzy, Tommy, Robin, Chris Pitman, Brain og Buckethead. De havde spillet et opvarmningsshow i slutningen af 2000, og 14 dage efter, deres første egentlige show i Rock in Rio III. Det følgende år, blev Tobias erstattet af Richard Fortus, da de turnerede Europa, Asien og Nordamerika. I Nordamerika, skabte Axl kontrovers igen, da deres turne skulle begynde 7. November i Vancouver, Canada. Optøjer bryder ud, da fremmødte fans finder ud af showet er aflyst. Bandet spiller kun 16 shows fremefter. Det 17. aflyses igen af uvisse årsager, men grunden finder vi først ud af år senere, trods nogle få kryptiske udmeldinger fra bandets sponsor Clear Channel og Axl selv, der trækker sig tilbage fra søgelyset igen indtil 2006, hvor der er sket et par udskiftninger i bandet. Buckethead erstattes af Ron “Bumblefoot” Thal, og Frank Ferrer, der arbejdede i studiet med Brain overtager hans plads fra oktober md., da han skal være far. Robin Finck forlader bandet igen for anden gang.

I juni-juli 2007 spiller bandet 19 shows, og bruger resten af tiden på forhandlinger og finpudsning af albummet, der vil hedde Chinese Democracy. Axl medvirker på Sebastian Bachs nye album på tre sange, som hurtigt lækkes på nettet. Fans er ekstatiske, men vil hellere høre det nye album fra GnR.

I 2008 meddeler Axl at de endnu engang har fået nye managere. GnR spiller ingen shows, men resten af medlemmerne er ude i deres egne sideprojekter, mens fans gør klar til at høre nyt om albumudgivelsen. I juni måned, sker det værste der kan ske for Axl – albummets demoer lækkes komplet af en tidligere ansat hos Geffen. I slutningen af året, er det klart for alle, at det “nye” album vil blive udgivet den 23. November. Albummet opnåede rekord med 8,4 mio der lyttede til det fulde album på GnR’s Myspace side natten til den 20. November. Måneden efter topper albummet verdens hitlister.

I 2009, er der endnu en udskiftning i bandet. DJ Ashba overtog Finck’s plads, og bandet spillede 4 shows i Asien, og fortsatte ind i det nye år med koncerter i Nord/Sydamerika, Europa og Australien.

1996-2014:

Josh Freese (1998-2000)
Paul “Huge” Tobias (1994-2002)
Buckethead (2001-2004)
Robin Finck (1996-1999 & 2001-2006)
Bryan “Brain” Mantia (2000-2006)
Tommy Stinson (1996-2014)
Chris Pitman (1999-2014)
Ron “Bumblefoot” Thal (2006-2014)
DJ Ashba (2009-2014)